tag:blogger.com,1999:blog-8996383685136403146.post4759795942976597311..comments2024-01-24T18:57:42.565+02:00Comments on Virtuvės Fėjos: Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Duona, kurios nereikia... minkytiAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15316305573427616346noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8996383685136403146.post-75534271675215564662014-07-01T12:48:08.032+03:002014-07-01T12:48:08.032+03:00na patiko :)na patiko :)KVEPALAIhttp://www.parfumerine.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8996383685136403146.post-9098254215885082382012-04-06T09:11:26.978+03:002012-04-06T09:11:26.978+03:00Ačiū Aušrele, kad viską man aiškiai išaiškinai.
Ku...Ačiū Aušrele, kad viską man aiškiai išaiškinai.<br />Kukutūzų miltų (geltonų tų) dėjau labai nedaug - pabandymui, kaip viskas bus.<br />O sūris, matyt, viską čia man ir pagadino.<br />Na, nebuvo ta duonelė nė kiek "paklekusi". Iškilo ir paskui suformuotas kepaliukas gražiai pakilo, tik dėl tų visų priežasčių ir nebuvo gražaus akytumo. Teks kitą kart (Velykos artėja) kept :).<br />Ačiū Tau, Aušrele, kad viską išsamiai paaiškinai.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15316305573427616346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8996383685136403146.post-52043830058872794942012-04-06T08:09:46.239+03:002012-04-06T08:09:46.239+03:00Nu, Kristina, nutariau issiaiskinti, kas ten tau n...Nu, Kristina, nutariau issiaiskinti, kas ten tau nepavyko su NY Times duona; kaip jau sakiau, nesu eksperte, bet mano pamastymai butu tokie: <br />1) NY Times recepte yra trys ingredientai: kvietiniai miltai, mieles ir vanduo; dar druskos, bet druska siuo atveju nesiskaito; tavo recepte esanciu visokiausiu priedu mieles turbut nepatempia, todel nera skyluciu; be to mozarella kaisdama tureetu ten prigeneruoti mase garu, riebalu ir dregmes; o dar ir aliejaus yra; misinys man labiau primena keksa, ne duona; bet jau kaip aiskinau, as ne jokia ne eksperte; duona kepiau viena karta gyvenime, ir nors nuo mazu dienu sukiojausi aplink duonos kubilus ir duona kepancios savo babos padalkas, tokia "patirtis" irgi nesiskaito; <br />2) is Jurates (savo drauges, sita duona kepancios triskart per savaite) patirties zinau, kad duona gaunasi tuo akytesne ir puresne, kuo yra didesne proporcija kvietiniu miltu; mazdaug 1/8 ruginiu (arba pilnagrudziu kvietiniu) + 7/8 paprastu kvietiniu miltu; skirtingi miltai skiriasi savo glitimo savybemis, ir tai tikriausiai viska nulemia, bent jau sitame recepte; <br />3) kukuruzu miltai - tai jau isvis problematiska (tu turi omeny "corn flour", tokie geltoni, panasu i polenta, ane?); todel taip vadina "corn bread" yra visiskai nepanasi i jokia duona, nes kukuruzu miltai skiriasi nuo kvietiniu kaip diena ir naktis; <br />tai va, sumasumarum, manau, kad NY Times receptas geras; jeigu kada dar turesi upo, siulau pabandyti; ir bus tos sylutes, ir traski plutele, ir visa kita, kaip ir priklauso;Aušrahttps://www.blogger.com/profile/09527198070432615647noreply@blogger.com