Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2013 m. vasario 15 d., penktadienis

Aštri žirnių sriuba su daržovėmis


Oi, apsidžiaugiau kaip vaikas, gavęs saldainį, kuomet perskaičiau Vilmos komentarą po savo paskelbtu trapių sausainių su rožiniais pipirais receptu. Taip gera, taip gera "ant širdies" pasidarė, kad kažkas laukia, skaito :) Labai labai gera :)
Tad nieko nelaukdama dalnuosi SUPER geros sriubos receptu.
Aštri žirnių sriuba su daržovėmis
 
 
Reikės:
 
1 stiklinės skaldytų žirnių
1 didelio svogūno
3 vidutinio dydžio šviežių arba savo sultyse konservuotų pomidorų
2 morkų
300 g moliūgo tyrės
2 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio
3 skiltelių
2 V Š aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
trupučio aitriojo pipiro
1/2 V Š malto kumino
saujos petražolių lapelių
kelių šakelių čiobrelių
saujos džiovintų raudonųjų paprikų gabalėlių
 
 Gaminimas:
 
Žirnius užpyliau vandeniu, kad apsemtų per 5 cm ir uždengusi puodą palikau virti ant nedidelės ugnies.
Keptuvėje įkaitinau aliejų, subėriau kubeliais pjaustytus svogūnus, stambiai tarkuotas morkas, riekelėmis pjaustytą imbierą ir česnakus, pipiro juostelę ir viską apkepinau, kad suminkštėtų.
Į puodą su verdančiais žirniais sukrėčiau apkepintas daržoves, supyliau moliūgų tyrę, džiovintas paprikas, šakute sumaigytus konservuotus pomidorus, jei naudosite šviežius - užpilkite karštu vandeniu, kad odelės lengviau nusiluptų ir pasmulkinę sudėkite į verdančią sriubą.
Palikau viską virti 30 min., kaskart žvilgtelėdama, ar užtenka vandens.
Baigiant virti, sriubą pagardinau druska, pipirais, maltu kuminu ir smulkintais petražolių ir čiobrelių lapeliais.
Sriuba bus tiršta ir kvapni
Jei mėgstate aštriau - galima įmesti daugiau aitriosijo pipiro.
 
 
Skanaus
P.S. receptas nusižiūrėtas iš Beatos Nicholson ir pritaikytas sau ;)
 

2 komentarai:

  1. O lekstes grazumas - vaje vaje! is kokios Beatos recepta nusiziurejai? mat kelios Beatos musuose figuruoja, todel ir perklausiu;

    AtsakytiPanaikinti
  2. sriubytė atrodo tikrai šildanti :)
    Džiaugiuosi, kad ilgai laukti naujo įrašo nereikėjo ;)

    AtsakytiPanaikinti