Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Petražolių pesto

Toliau "dorojam" petražoles, o Jums - receptukas, kaip paprastai galima pasigaminti puikų mėsos pagardą :)


Reikės:

500 g petražolių (arba tiek, kiek turit)
4 česnakų skiltelių
1 V Š rupios druskos
700 ml alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Nuplautus petražolių lapelius (kotelių nereikia) susmulkinau maisto smulkintuvu iki tyrelės.
Subėriau išspaustus česnakus ir druską.
Išmaišiau.
Sudėjau į švarius stiklainiukus.
Užpyliau alyvuogių aliejumi.
Išmaišiau, kad, neliktų oro pūslelių ir nepradėtų rūgti.
Tokį skanėstą laikykite šaldytuve.
SKANAUS!

2 komentarai:

  1. super! paprasta ir universaliai skanu! petrazoliu pesto darau labai daznai; tinka ne tik su mesa, bet is su makaronais, ir siaip ant duonos uzsitepti; as cesnaka dazniausiai paskrudinu su alyvuogiu aliejumi, o i pesto dar imalu kedro arba graikisku riesutu ir parmesano surio; liuks receptas; aciu, kad pasidalinai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ooo petražolės . Tikrai skanus pesto padažas. Mes bandėme tai likome tikrai labai sužavėti.

    AtsakytiPanaikinti