Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Užgavėnės: Orkaitėje keptas olandiškas blynas

Puiki idėja blynams kitaip.
Orkaitėje keptas olandiškas blynas purus, minkštutis, tiesiog tirpstantis burnoje, o jei dar pagardintas obuoliais ir uogomis...
Mmmm...
Už recepto idėją ačiū Viktorijai :)


Reikės:

250 ml pieno
2 V Š  cukraus
žiupsnelio druskos
25 g tirpinto sviesto
200 gkvietinių miltų
3 vidutinio dydžio obuolių
2 kiaušinių
1 A Š  malto cinamono
saujos šaldytų juodųjų serbentų
cukraus pudros


Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.
Supilkite pieną ir plakite toliau.
Plakdami berkite miltus, sumaišytus su cinamonu.
Supilkite tirpintą sviestą.
Plakite, kol pasidarys vientisa masė.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis.
Apvalų keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu.
Supilkite 1/2 tešlos.
Išdėliokite obuolių skilteles, suberkite uogas ir ant viršaus užpilkite likusią tešlą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Pašaukite indą su kepiniu ir kepkite 35 minutes.
Prieš valgant apibarstykite cukraus pudra.

SKANAUS!

10 komentarų:

  1. Švedai panašius kepa, tik sviesto į tešlą nededa. Va šitokius http://villa-alps.blogspot.com/2010/06/oven-pancake-with-pears.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, skaičiau Tavo tinklarašty apie tuos blynus.
    Pabandėm šituos ir labai patiko, kad labai purūs ir minkštučiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo ne tik labai skaniai, bet ir labai gražiai :) Gražios blynų šventės!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Aussra :)
    Kepėm kepėm ir valgėm valgėm :D
    Šiandien bus mielinių - purių blynų metas :)
    Ir Tau bei Tavo šeimynai gražių ir sočių Užgavėnių :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oho, išties kaip skaniai atrodo! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakar kepiau šį blyną, tai vyras sakė "nieko nežinau, valgau kaip pyragą". :D Tikrai gardus, kepsim dar ne kartą. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip miela, kai žmonės suranda, pasigamina ir Jiems pavyksta ir patinka :) Tikrai tikrai, labai apsidžiaugiau, kad patiko :) Ir mes jį kepam dažnai, tik su įdarais varijuojam - obuolius, šaldytas uogas, bananus, kons. persikus dedam :)

    AtsakytiPanaikinti