Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

DIENA SU SVEIKI PRODUKTAI. 3 - jų grūdų miltų vafliai su džiovintomis braškėmis


Smaližiams, sveikuoliaims ir visiems visiems, mėgstantiems skanumynus :)

Reikės:
150 gramų ryžių miltų
150 gramų kukurūzų miltų
150 gramų sorų miltų
3 valgomųjų šaukštų cukranendrių cukraus
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
120 gramų sviesto
žiupsnelio druskos
         arba
300 mililitrų pieno
2 kiaušinių
2 lašų vanilės ekstrakto arba 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
100 gramų liofilizuotų (šaltyje džiovintų) braškių
5 valgomųjų šaukštų jogurto

Gaminimas:
Kaušinius išplakite su lydytu sviestu ir cukrumi iki vientisos purios masės, supilkite vanilės ekstraktą.
Miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais ir viską suberkite į sviesto - kiaušinių plakinį.
Supilkite pieną.
Išmaišykite iki vientisos masės.
Palikite 15 minučių pabrinkti.
Vaflinę įkaitinkite ir kepkite vaflius.
Iškeptus apiberkite cukraus pudra.
Džiovintas braškes 15 minučių pamerkite į drungną vandenį - bus kaip šviežios.
Papuoškite braškėmis, užpiltomis jogurtu.

SKANAUS!

5 komentarai:

  1. kokia grazi tavo vafline; o ir vafliai labai grazuciai - ploni ploni; manieji iseina stori kaip pagalves; ar cia tavo elektrine vafline, ar tokia, kur tiesiai ant ugnies, cirviniu blynu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O va aš labai norėčiau kvadratiniu vaflių vaflinės. Taip, Aušrele, manoji - elektrinė.
    Pats vaflinės vidus negilus, gal todėl ir vafliai nebūna stori.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man labai įdomu, koks gi tų braškių skonis? Ar panašus į šaldytas ar į šviežias?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Renne, kai išmirksta, jos kvepia kaip šviežios ir skonis labiau primena šviežias, ne šaldytas. Nebūna pavandenijusios, kaip šaldytas atšildžius.

    AtsakytiPanaikinti