Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Diena su "SVEIKI PRODUKTAI" Mung dalas pupuolių troškinys su laukiniais ryžiais

Keliaujam toliau :).
Jei nevalgot mėsos, ar nusprendėt pasidaryti "iškrovos" dieną - Mung dalas pupuolių troškinys su laukiniais ryžiais kaip tik Jums :)


Tai ir skanu, sotu, ir maistinga.
Valgėm pasigardžiuodami, suvalgėm ir dar norėjom.


Reikės:

300 g pupuolių
100 g ryžių
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
3 V Š sviesto
druskos pagal skonį
žiupsnelio malto imbiero
žiupsnelio cinamono
žiupselio maltų pankolio sėklų
žiupsnelio malto kumino
žiupsnelio maltos kalendros
petražolių lapelių

Gaminimas:

Pupuoles užpilkite 3 stiklinėmis šalto vandens ir palikite pernakt, kad pamirktų.
Ryžius užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir palikite pernakt.
Puode užvirinkite 3 stiklines vandens, įmeskite sultinio kubelį, įberkite žiupsnelį druskos.
Suberkite pamirkytas ir nusunktas pupuoles.
Virkite ant silpnos ugnies 20 min.
Kol pupuolės verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles ir maišydami apkepinkite 1 - 2 minutes.
Ugnį sumažinkite iki minimumo. 
Keptuvėn berkite likusius prieskonius.
Įšmaišykite ir viską pakepinkite dar 1 minutę.
Keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite, kad prieskoniai "išskleistų" savo aromatus.
Pupuolėms baigiant virti, į puodą suberkite mirkytus ryžius.
Viską virkite, kol ryžiai išvirs - apie 20 minučių.
Baigiant virti, sudėkite svieste kepintus svogūnus su česnakais ir prieskoniais.
Išmaišykite, nukelkite puodą nuo ugnies ir uždengę pakaikykite 2 - 3 minutes.
Paskaninkite smulkintais pertažolių lapeliais.


P.S. pupuoles parą pamirkę, vandenį nupilkite, indą uždenkite maistine plėvele, pradūrę keletą skylučių - turėsite daigintų pupuolių salotoms ;).
Jų virti jau nebereikia.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą