Kai taip pavasaris mus lepina šiluma ir saulės šiluma, atsigaivinimui puikiai tinka viskas, kas šalta :)
Šalta arbata, šalta kava, šalti šaltibarščiai, šalti įvairių skonių ledai.
Mes šiandien "šaldėmės" jogurto ledais su pistacijomis ir klevų sirupu :)
Reikės:
1,5 l natūralaus jogurto
150 g klevų sirupo
1 A Š vanilinio cukraus
Gaminimas:
Pasiruoškite koštą jogurtą: į kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytą marlės gabalą.
Supilkite jogurtą.
Marlės audinio kampus užlenkite į vidų.
Kiaurasamtį įstatykite į didesnį indą, kad būtų kur nuvarvėti skysčiui.
Taip paruoštą jogurtą dėkite į šaldytuvą (ne į šaldymo kamerą) ir palikite 6 valandoms.
Nuvarvėjusį skystį išpilkite, jogurtą išimkite ir naudokite ledų gamybai.
Iš 1,5 litro natūralaus jogurto pasigaminsite apie 720 g košto jogurto.
Pasigamintą jogurtą gerai išsukite su klevų sirupu ir vaniliniu cukrumi.
Įmaišykite išgliaudytus ir susmulkintus pistacijų riešutus.
Masę dėkite į metalinį arba plastikinį indą ir palikite šaldymo kameroje 2 valandoms.
Pradėjusią stingti masę gerai permaišykite ir vėl statykite šalti.
Praėjus dar 1 valandai vėl permaišykite.
Praėjus dar 2-3 valandoms jau galite skanauti ledus.
Jei gaminsite ne rankiniu būdu, bet ledų gaminimo prietaisu - laikykitės gamintojo nurodymų.
Skanaus!
P.S receptas iš žurnalo VIRTUVĖ Nr. 5(35) 2012
Ledaaaaiiii!!! mmm... labai skaniai skamba :)
AtsakytiPanaikintiReda, o Tu pabandyk - lauksiu atsiliepimų ;)
AtsakytiPanaikinti