Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Jogurto ledai su pistacijomis ir klevų sirupu


Kai taip pavasaris mus lepina šiluma ir saulės šiluma, atsigaivinimui puikiai tinka viskas, kas šalta :)
Šalta arbata, šalta kava, šalti šaltibarščiai, šalti įvairių skonių ledai.
Mes šiandien "šaldėmės" jogurto ledais su pistacijomis ir klevų sirupu :)


Reikės:


Gaminimas:

Pasiruoškite koštą jogurtą: į kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytą marlės gabalą.
Supilkite jogurtą.
Marlės audinio kampus užlenkite į vidų.
Kiaurasamtį įstatykite į didesnį indą, kad būtų kur nuvarvėti skysčiui.
Taip paruoštą jogurtą dėkite į šaldytuvą (ne į šaldymo kamerą) ir palikite 6 valandoms.
Nuvarvėjusį skystį išpilkite, jogurtą išimkite ir naudokite ledų gamybai.
Iš 1,5 litro natūralaus jogurto pasigaminsite apie 720 g košto jogurto.
Pasigamintą jogurtą gerai išsukite su klevų sirupu ir vaniliniu cukrumi.
Įmaišykite išgliaudytus ir susmulkintus pistacijų riešutus.
Masę dėkite į metalinį arba plastikinį indą ir palikite šaldymo kameroje 2 valandoms.
Pradėjusią stingti masę gerai permaišykite ir vėl statykite šalti.
Praėjus dar 1 valandai vėl permaišykite.
Praėjus dar 2-3 valandoms jau galite skanauti ledus.
Jei gaminsite ne rankiniu būdu, bet ledų gaminimo prietaisu - laikykitės gamintojo nurodymų.


Skanaus!
P.S receptas iš žurnalo VIRTUVĖ Nr. 5(35) 2012

3 komentarai: