Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. sausio 7 d., šeštadienis

Naminis jogurtas

Norėčiau, kad sausis būtų kiek kitoks, nei dabar...
Gal ramesnis?
Žinoma, snieguotas.
Taip norisi, širdis taip trokšra baltumos aplink.
Norisi ir vėl matyti sniego spindėjimą saulei šviečiant.
Ankstyvų snieguotų rytų spengiančios tylos, kada dar visi aplinkui miega, o tu eini, pašalę, po kojomis girgžda sniegas ;)
Rogutės tyliai lindi rūsy, kamputy pasislėpę...
Ilgiuosi apsnigto Verkių parko, nusileidimo nuo pusnies rogėmis...
Net nė kiek nebūna pikta, kada vaikai grįžta "iš lauko" apkibę sniego gurgulais.
Žandukai įraudę, šypsenos veiduose, o įspūdžiai nebeišsakomi žodžiais, mostaguojama rankomis, trypiama kojomis ir be perstojo džiaugiamasi :).
Ech... aš taip ilgiuosi baltos, snieguotos ŽIEMOS...
Taip ilgiuosi...
O ilgesiui apraminti namuose gaminu baltą, švelniai saldžiagūgštį jogurtą :).


1 litrui jogurto pasigaminti reikės:

1 litro 3,5 % riebumo pieno (galima naudoti ir naminį)
150 ml natūralaus lietuviško jogurto be priedų (naudoju bios jogurtą)

Gaminimas:

Paprasčiau turbūt jau ir nebūna :)
Pieną užvirinau, sumažinau kaitrą ir pavirinau 5 minutes vis pamaišydama, kad neprisviltų ir neišbėgtų :).
Jei norit, kad jogurtas būtų skystesnis, pieną užtenka pakaitinti iki užvirimo.
Pavirintą pieną nukėliau ir palikau atvėsti iki kambario temperatūros (turi būti šiltas, kad įmerkus pirštą, nebūtų karštas).
Į atvėsusį pieną sudėjau natūralų jogurtą.
Išmaišiau ir palikau uždengus indą pernakt, kad prisidaugintų jogurto bakterijų ir pienas virstų jogurtu (gaminau vakare).
Pusryčiams jau turėjome skanaus jogurto :).


SKANAUS!

P.S. kasrytinis tetos receptas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą