Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Kalėdoms artėjant... Kardamoniniai meduoliai

Kardamonas, cinamonas, imbieras, muskatas, anyžiai ir mandarinai dabar karaliauja mano virtuvėje, skleisdami šiltus ir kvapnius aromatus.
Kalėdų kvapai. Kasmet laukiu TO laiko, kuomet namai persismelkia šiais šiltais kvapais. Nuo buvimo virtuvėje rūbai, plaukai ir oda kvepia... prieskoniais.
Už lango jau temsta, tirštai tirštai sninga.
Namuose šilta, vaikai laupo mandarinus, žybsi eglutė, katinas tingiai šildosi ant radiatoriaus, širdyje ramybės ir tylos kibirkštėlė.
Gera, kai bent kelias valandas nereikia niekur skubėti, galima ir apie nieką negalvoti :)
Sėdžiu su puodeliu cinamoninės kavos ir sauja dar šiltų, maloniai kardamonu kvepiančių traškių meduolių.
Tuojau tuojau Kalėdos :) Jaučiat?
Išsikepkit, paragaukit ir kitus nudžiuginkit.
 
 
60 vnt nedidelių meduolių (priklausys, kokias formeles turit) reikės:
600 g miltų
200 g rudojo cukraus100 g tirpinto medaus
70 ml vandens
150 g sviesto
1 šaukštas cinamono2 V Š maltų kardamono ankštelių
žiupsnelio druskos
 
Gaminimas:

Į karščiui atsparų indą suberkite cukrų, cupilkite vandenį, dėkite medų. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol viskas pavirs į vientisą masę.
Sudėkite sviestą ir vis pamaišant toliau kaitinkite, kad sviestas ištirptų.
Suberkite cinamoną ir kardamonus.
Išjunkite ugnį. Uždenkite ir palikite 10 min, kad prieskoniai paskleistų aromatą.
Giliame inde persijokite miltus, sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
Atvėsusį sirupą užpilkite ant miltų mišinio. Išminkykite vientisą tešlą.
Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 valandoms šaltai. Aš visada maduolių tešlą šaltai palaikau bent 2 paras.
Ruošiantis kepti meduolius, tešlai leiskite atšilti ir gerai perminkykite, kad būtų minkšta.
Plonai iškočiokite, turimomis formelėmis išspauskite meduolius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 munučių, kol gražiai parus.
 
Skanaus
 

2 komentarai: