Kardamonas, cinamonas, imbieras,
muskatas, anyžiai ir mandarinai dabar karaliauja mano virtuvėje, skleisdami
šiltus ir kvapnius aromatus.
Kalėdų kvapai. Kasmet laukiu TO
laiko, kuomet namai persismelkia šiais šiltais kvapais. Nuo buvimo virtuvėje
rūbai, plaukai ir oda kvepia... prieskoniais.
Už lango jau temsta, tirštai tirštai
sninga.
Namuose šilta, vaikai laupo
mandarinus, žybsi eglutė, katinas tingiai šildosi ant radiatoriaus, širdyje
ramybės ir tylos kibirkštėlė.
Gera, kai bent kelias valandas
nereikia niekur skubėti, galima ir apie nieką negalvoti :)
Sėdžiu su puodeliu cinamoninės kavos
ir sauja dar šiltų, maloniai kardamonu kvepiančių traškių meduolių.
Tuojau tuojau Kalėdos :) Jaučiat?
Išsikepkit, paragaukit ir kitus
nudžiuginkit.
60 vnt nedidelių meduolių (priklausys,
kokias formeles turit) reikės:
600 g miltų
200 g rudojo cukraus100 g tirpinto
medaus
70 ml vandens
150 g sviesto
1 šaukštas cinamono2 V Š maltų
kardamono ankštelių
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Į karščiui atsparų indą suberkite
cukrų, cupilkite vandenį, dėkite medų. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol
viskas pavirs į vientisą masę.
Sudėkite sviestą ir vis pamaišant
toliau kaitinkite, kad sviestas ištirptų.
Suberkite cinamoną ir kardamonus.
Išjunkite ugnį. Uždenkite ir palikite 10 min, kad
prieskoniai paskleistų aromatą.
Giliame inde persijokite miltus,
sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
Atvėsusį sirupą užpilkite ant miltų
mišinio. Išminkykite vientisą tešlą.
Suvyniokite į maistinę plėvelę ir
padėkite bent 2 valandoms šaltai. Aš visada maduolių tešlą šaltai palaikau bent
2 paras.
Ruošiantis kepti meduolius, tešlai
leiskite atšilti ir gerai perminkykite, kad būtų minkšta.
Plonai iškočiokite, turimomis
formelėmis išspauskite meduolius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15
munučių, kol gražiai parus.
Grazus briedziukai-elniukai :D Ar jie gaunas traskus?
AtsakytiPanaikintiMedėja, meduoliukai būna traškūs
AtsakytiPanaikinti