Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. gruodžio 19 d., trečiadienis

Diena su sveiki produktai. Kalėdoms artėjant...cinamoniniai sausainiai su riešutais


Vis mažiau ir mažiau lieka laiko iki Kalėdų. Bėga dienos net nepastebimai.
O man patinka, kad žiema taip greit ir be jokių atlydžių atėjo ir liko :)
Ir dabar baltai baltai sninga :)
Dauguma pasidavus didžiajai pirkimo, lakstymo po parduotuves manijai. Aš viską jau nupirkau, kas perkama. Lengviau galiu atsikvėpti ir ruošti likusias jau valgomas dovanas :)
Šįvakar dalinuosi cinamoniniais sausainiais su riešutais
 
 
40 vnt. reikės:
 
200 g kambario temperatūros sviesto
200 ml cukraus
100 ml tamsaus cukranendrių cukraus
2 kiaušinių
150 g smulkintų migdolų
200 g baltojo šokolado, tarkuoto
100 g baltojo šokolado (apliejimui)
350 ml speltos miltų
200 ml speltos dribsnių
2 V Š malto cinamono 
1 A Š kepimo miltelių                          
1 A Š druskos  
 
Gaminimas:
 
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
Sumaišykite sviestą, cukrų, cukranendrių cukrų ir kiaušinius.
Suberkite smulkintus (susmulkinau prieskonių trintuve) riešutus, tarkuotą šokoladą, speltos dribsnius ir maltą cinamoną.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir vėliau suberkite į tešlą. Maišykite, kol ji pasidarys vientisa.
Rankomis fotmuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiekvieną rutuliuką paspauskite šakute, kad pasidarytų plokščias "blynelis". Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 minučių. Iškepusius palikite atvėsti.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir juo apliekite jau atvėsusius sausainius.
 
  
 Palikite šaltai, kad šokoladas sukietėtų.
Gražaus laukimo :) 
Receptas iš Santa Maria
 
 



                       

2 komentarai:

  1. Kepiau juos vakar pagal ta pati Santa Maria recepta ir man jie, deja, visai nepatiko- nei skoniu, nei isvaizda :( Ir gavosi visiskai kitokie nei ju paveikslelyje! :( Ir kose per daug kieta buvo, dar visu miltu iki galo nesudejus...liko ispudis, kad Santa Maria ikrove foto sau, o receptas sau! Nes ir pas tave jie atrodo dar kitaip :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš šituos sausainius kepiau jau antrąkart. Tokie, kaip nuotraukose Santa Marios puslapyje net ir viską padarius pagal aprašymą - tikrai nebūna.
    Manieji tamsūs, nes dėjau šlapią rudąjį cukrų ir cinamonas spalvą tamsina. Man abu kartus tešla nebuvo kieta. Lengvai rankomis galejau formuoti rutuliukus :)

    AtsakytiPanaikinti