Laikas, kada galvoje tyvuliuoja chaoso ežerai, širdis paskendusi nežinomybės liūne, mintys ir jausmai pešasi tarpusavyje ir tik ašarų lietus nuplauna dulkes, po visų peštynių...
Laikas, kai taip norisi ramybės ir žinios, kad greitu laiku viskas baigsis, kad nereiks su baime užmigti ir pabusti, kad ryte atsikėlus jei ne pro langą, tai bent minčių laukuose švies saulė :)
O kol kas - už lango smulkiai smulkiai sninga ir atrodo, lyg iš dangaus birtų manų kruopos.
O man be sunkiojo dar ir kardamninis periodas. Taip norisi, taip norisi aštrių kvapų, aitrių skonių, kad šiuo metu kardamonas - mano mėgstamiausias:
- avokadų ledai su kardamonu
- kadamoninė meduolių tešla
- kardamoninis sūrio pyragas su spanguolėmis
- rytinis puodelis kavos su plaktos grietinėlės kepuraite ir kardamonais
Tas kvapas - saldžiai airtus, su lengva gaivos natele šildo ir ramina :)
Dalinuosi su Jumis dar vienu atradimu - Sūrio pyragu su daug daug kardamono ir spanguolėmis :)
Reikės:
pyrago pagrindui
300 g biskvitinių sausainių (naudojau SELGA)
150 g lydyto sviesto
pyragui
400 g lydyto tepaus sūrio be jokių priedų
250 g 9% varškės
100 ml cukraus pudros
100 g krakmolo
3 kiaušinių
100 ml 35% riebumo grietinėlės
200 g baltojo šokolado (nebūtinai)
100 g džiovintų spanguolių
1 V Š vanilinio cukraus
2 A Š šviežiai malto kardamono
Gaminimas:
Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
Sudėkite juos į apvalią kepimo skardą (24 cm Ø), lengvai pirštais paspauskite, kad vienodai pasiskirdtytų ir neliktų oro tarpų, kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių. Iškepusį pyrago pagrindą palikite atvėsti.
Giliame inde sumaišykite tepų lydytą sūrį su varške. Kitame inde išplakite kiaušinius su grietinėle iki vientisos, bet ne purios masės. Maišant suberkite cukraus pudrą, krakmolą, vanilinį cukrų bei maltą kardamoną. Gautą masę įmaišykite į pagamintą sūrio masę. Dar kart viską gerai išmaišykite, kad įdaras būtų vientisas. Berkite džiovintas ir saują šaldytų spanguolių. Lengvai pamaišykite. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus. Gautą masę tolygiai paskirstykite kepimo inde ir ant viršaus užberkite likusias šaldytas spanguoles. Kepkite pyragą orkaitėje 175°C temperatūroje apie 40 minučių.
Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, jei paviršius paruduos. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių.
Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis spanguolėmis, apiberkite cukraus pudra.
Skanaus :)
Receptas nusižiūrėtas iš SantaMaria
labai dailus; ir nuotraukos skanutes; tu tik neliudek labai; su laiku viskas sukris i savo vietas; pamatysi;
AtsakytiPanaikintiLabai puikus pyragas :) su spanguolėmis ir dar kvepiantis kardamonais. Linkiu Tau ramybės ir gražaus Kalėdų laukimo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, mergaitės ;) Pyragas net LABAI pavyko ;) Visai su kitokiu - lydytos varškės sūriu.
AtsakytiPanaikintiAš kažkaip pražiopsojau Tavo sugrįžimą, bet labai labai džiaugiuosi, kad sugrįžai, nes vis pagalvodavau, kad užsitęsė Tavoji vasara :)
AtsakytiPanaikintiSveika sugrįžusi, linkiu,k ad slogios mintys ir viskas, kas jas kelia, greitai pradingtų ir mėgautumeisi šiltomis, ramiomis artėjančiomis šventėmis!
Vilmut, ačiū ačiū :* Manoji vasara kažkaip ilgoka buvo :D už lango sninga- aš jau ČIA :)
AtsakytiPanaikinti