Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Aukštaitiška Grucė su medumi ir džiovintais vaisiais

Esu tikra aukštaitė nuo Šiaulių krašto.
Kūčioms visada, kik atsimenu, ant stalo stovėdavo dubuo, pilnas grucės.
Tai toks skanėstas, verdamas iš negliaudytų miežių.
Mes truputį adaptavom ir mūsų grucė iš perlinių kruopų (tai jau nulupti miežių grūdai), medaus ir džiovintų vaisių.
Kūčių vakarienės desertas :)
Siūlau pabandyti.
Labai būtų smalsu sulaukti išragavusių atsiliepimų.


Reikės:

200 g perlinių kruopų
saujos razinų
saujos džiovintų abrikosų
1 valgomojo šaukšto medaus
žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Kruopas užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau, kol išbrinko ( 2 valandoms).
Užpyliau  2 stiklinėmis šalto vandens.
Viriau 30 minučių.
Išvirusias kruopas nusunkiau ir perploviau šaltu vandeniu.
Nuploviau razinas ir abrikosus.
Abrikosus susmulkinau.
Medų ištirpinau, subėriau druską ir užpyliau ant vaisių.
Išmaišiau.
Gautą vaisių - medaus mišinį supyliau ant išvirtų kruopų.
Dar kartą viską išmaišiau.


SKANAUS!

1 komentaras: