Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Kalėdos: Švediški meduoliai "PEPPARKAKOR"

Dar vienas skanėstas Kalėdoms.
Taip pat puiki, žaisminga dovana, kurią galima patiems išsikepti, dekoruoti ir padovanoti artimam žmogui:)


40 meduolių reikės:

150 g medaus
110 g sviesto
80 g rudojo cukraus
375 g miltų
1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/2 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio maltų kardamono sėklų
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio

Gaminimas:

Karščiui atspariame inde ant silpnos ugnies ištirpinau sviestą, medų ir cukrų.
Maišydama pakaitinau iki virimo, užvirus pavirinau 5 minutes, kol masė pradėjo tirštėti.
Nukėliau nuo ugnies ir subėriau visus išvardintus prieskonius.
Išmaišiau ir palikau pravėsti.
Miltus persijojau, sumaišiau su druska ir kepimo milteliais.
Miltų viduryje padariau duobutę - įmušiau kiaušinį ir supyliau prieskoninį sirupą.
Gerai išmaišiau.
Masei sutirštėjus, paminkiau, kad viskas vienodai pasiskirstytų.
Tešla bus minkšta ir lipni.
Indą su tešla uždengiau ir palikau šaltai, kad tešla atvėstų ( palikti geriausia per naktį, jei skubate, užteks ir 6 valandoms).
Atšalusią tešlą prieš kočiojant truputį paminkiau ir iškočiojau.
Tešlą kočiokite kuo ploniau - tai dar viena švediškų meduolių išskirtinė savybė - jie turi būti ne tik aromatingi, bet ploni ir trapūs.
Turimomis formelėmis išspaudžiau meduolius.
Perkėliau ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Ataušusius "apipiešiau" glaistu,
Glaistas:
1 kiaušinuo baltymą išplakiau su 1 stikline cukraus pudros ir 1/2 citrinos sulčių.


Gražių ir ištvermingų akimirkų ruošiantis šventėms !

2 komentarai:

  1. Šaldyti šaldytuve ar kambario temperatūroje?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš išnešiau į balkoną ;) Manau, galima ir šaldytuve :)

    AtsakytiPanaikinti