Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis

Kiaulienos nugarinės kepsnys, įdarytas vytintu kumpiu ir graikiškais riešutais

Naujųjų sutikimui dar galit suspėti pasigaminti :)


Reikės:
įarui
sauja šviežių pertažolių lapelių
sauja šviežių krapų
100 g smulkintų graikiškų riešutų
2 V Š medaus
sauja šalavijų lapelių (tiks ir džiovinti)
2 kiaušiniai
2 A Š druskos
1 A Š maltų juodųjų pipirų
kepsniui
1 kg kiaulienos nugarinės
100 g vytinto kumpio
2 V Š sviesto

Gaminimas:

Įdarui susmulkintus krapus, petražoles, šalavijų lapus, riešutus ir prieskonius, medų ir kietai virtus kiaušinius sudėjau į maisto smulkintuvą ir smulkinau, kol pasidarė vientisa masė.
Prieskonių jau nebereikėjo papildomai dėti.
Tačiau, jei mėgstate sūriau - įberkite dar žiupsnelį druskos.
Mėsą nuploviau, nusausinau.
Perpjoviau išilgai, bet ne visai, tiek, kad pasidarytų išklotinė.
Maždaug iki pusės storio mėsos išklotinę dar įpjoviau įstrižai kas 1,5 centimetro.
Įdaro masę padalinau pusiau.
Viena dalimi ištryniau paruoštą mėsą.
Išdėliojau kumpio griežinėlius ir tada uždėjau likusį įdarą.
Aptepiau minkštu sviestu.
Paruoštą kepsnį stipriai apvyniojau (pirmiausia skersai trumpesnės kraštinės) virvele.
Suvyniojau į foliją.
Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių.
Kepsnį įdėjau į kepimo skardą, kad kepant nebėgtų išsiskyrusios sultys ir kepiau 1 valandą.
Foliją nuėmiau, kaitrą sumažinau iki 180 ir kepiau dar 30 minučių, kad kepsnys gražiai apskrustų.
SKANAUS!

P.S. recepto idėja nusižiūrėta iš žurnalo VIRTUVĖ

4 komentarai:

  1. O cia kaip suprantu nugarine? prie sudetiniu daliu ten klaida? "1kg kiaulienos sonines"?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lina, labai ačiū - per skubėjimą čia taip...
    Su šventėmis :)

    AtsakytiPanaikinti