Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Kalėdos: Šokoladas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Ruošiantis, skubant, nespėjant...
Planuojant, vykdant, pamirštant.
Pakuojant, dovanojant ir... jei:
Pritrūkot dovanų
Turit draugą ar draugę baisų SMALIŽIŲ
Nebėra laiko ir jėgų jau kažką kepti, virti
Bėgt kažkur pirkt dovanų
Visiems šiems atvejams ir begalei kitų, nepaminėtų -
NAMINIS ŠOKOLADAS SU DAUG DAUG RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ


Reikės:

100 g lazdyno riešutų
100 g anakardžių
100 g graikiškų riešutų
100 g migdolų
100 g razinų
100 g džiovintų spanguolių
400 g juodojo šokolado (ne mažiau 70 % kakavos)
4 V Š  saulėgrąžų aliejaus
žiupsnelio sezamo sėklų
žiupsnelio lukštentų moliūgų sėklų

Gaminimas:

Šokoladą susmulkinau ir ištirpinau inde, įdėtame į karštą vandenį.
Supyliau aliejų ir išmaišiau.
Riešutus pirkau išlukštentus, teliko nuplauti ir nusausinti.
Riešutus razinas ir džiovintas spanguoles subėriau į ištirpintą šokoldo masę.
Išmaišiau ir palikau truputį pravėsti (įkišus pirštą į masę, neturi deginti).
Toks šokoladas sustingęs išlieka blizgus.
Pravėsusią masę išpyliau ant kepimo popieriumi išklotos skardos, mentele išlyginau paviršių.
Apibarsčiau sezamo ir moliųgų sėklomis.
Kad sustingtų, padėjau šaltai.
Sustingusį šokolado luitą sulaužiau norimo dydžio gabalėliais.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą