Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. VELYKOS: Florentinai kitaip


Iki šv. Velykų nei daug, nei mažai - liko viso labo dvi dienos :)
Ruošiatės?
Na, jei dar nieko nekepat ir neverdat, gal darotės sąrašus patiekalų, pirkinių?
Aš vis šį bei tą pasibandau (apšilimas).
Šįkart kepiau labai paprastai pagaminamus, bet labai labai skanius florentinus.
Jei turit savų ar per šventes svečiuosis  vaikai - šio kepinio akimirksniu ims ir neliks :)
30 vidutinio dydžio sausainukų reikės:
300 g nesaldintų kukurūzų dribsnių
skardinės (397 g) saldaus sutirštinto pieno
saujos džiovintų spanguolių
2 V Š aguonų
Gaminimas:
Dribsnius, spanguoles, kokosų drožles ir aguonas suberkite į gilų dubenį.
Supilkite kondensuotą pieną.
Viską kruopščiai išmaišykite.
Dėkite po kupiną šaukštą masės į kepimo popieriumi išklotas skardas, palikdami tarpelius, kad sausainiai nesiliestų vieni su kitais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 7-10 minučių.
Ataušinkite.

Atvėsę sukietės ir bus maloniai traškūs.


Skanaus :)

P.S. receptas iš knygos "Beatos virtuvė"

4 komentarai:

  1. OOooOOoo geras!!! koks sutapimas :)aš irgi prisipirkus jau produktų jiems :D ir ryt žadėjau jau darbuotis vežimuisi gimtinėn :) tik aš dar visokių sėklų ruošiuos dėti - saulėgrąžų, moliūgų... dar niekad nesu kepus, bet taip visi išgyrę juos, tai negali nepatikti :)
    Beje, pas Tave atrodo ypač skaniai, tokios gėlelės, mmm.. seilės tuoj ant klaviatūros ims varvėti :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reada :DDD, Tu čia kaip ta Eglė, žalčių karalienė ruošiesi gimtinėn su kepiniais :) Kažkodėl prisiminiau šią pasaką...
    O florentinukai skanučiai, trapūs, nors man kiek per saldūs - vis kaltas tas kondensuotas pienas!
    Su laulėgrąžom manieji išpuikėliai nevalgo...
    Beje, jei išvažiuojat - gražių ir jau besniegių Velykų, spalvingų ir stiprių margučių :)
    Vilniuje dar žiema...

    AtsakytiPanaikinti