Jau trečias eksperimentas naminių sausų pusryčių, granolos, tema.
Šįkart - be riešutų, bet su daug džiovintų vaisių ir goji uogų, su rudojo cukranendrių cukraus ir medaus mišiniu, su juodosiomis sezamų sėklomis ir kokosų drožlėmis, su švelniu migdolų aliejumi
Reikės:
800 g 6 grūdų dribsnių
150 g razinų
100 g goji uogų
150 g džiovintų spanguolių
150 g kokoso drožlių
2 V Š malto cinamono
4 V Š cukraus
3 V Š medaus
saujos lukštentų saulėgrąžų sėklų
Gaminimas:
Gilioje didelėje keptuvėje ant nedidelės ugnies ištirpinkite medų, cukrų, sumaišytą su aliejumi.
Nuolat maišykite, kol masė taps vientisa ir skaidri.
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
Suberkite į keptuvę, kur ištirpintas medus ir cukrus su migdolų aliejumi.
Viską nuolat maišydami medine mentele kepinkite apie 15 - 20 minučių - tol, kol dribsniai apskrus ir pasidengs karamelės sluoksniu.
Suberkite į popieriumi išklotą kepimo skardą plonu sluoksniu ir leiskite atvėsti.
Skanaus
O šie dribsniai - iš tų ilgai verdamų? Klausiu dėl to, kad su "senoviškais", ilgai verdamais dribsniais granola išeina kietoka, o su greičiau išverdančiais niekad nebandžiau.
AtsakytiPanaikintiGabija, jie verda apie 5 minutes, bet patys grūdai dideli, išvirę nebūna tąsūs. Puri košė būna. Granola, žinok, nekieta ir nesprangi - traškūs dribsniai būna apkepinti su cukrumi ir medumi.
AtsakytiPanaikintiTikrai labai siūlau pabandyti pasigaminti.
kaip cukrus siejasi su sveikata/sveiku produktu?
AtsakytiPanaikintiMan irgi cukrus niekaip netinka su sveiku maistu :(
AtsakytiPanaikintiCukraus juk taip pat būna skirtingo. Narafinuotas ekoligiškas cukranendrių cukrus ar nerafinuotas palmių cukrus.
AtsakytiPanaikintiTo Anonimiškas: pateikėt klausimą, suradot jam ir atsakymą ;) Būtent, kad cukraus būna paties įvairiausio, skirtingais būdais apdirbto :) Cukrus, kaip ir bet koks kitas produktas, - savaime nėra blogis, jei saikingai naudojamas ;) Karštyje medus yra, prarasdamas gerąsias savo savybes, nerafinuotas cukrus ne, todėl, manau, sveikam maistui tikrai niekaip nepakenks šiek tiek cukraus cukrus :)Žinoma, galima dėti fruktozę, bet tai irgi saldiklis, kad ir iš vaisių pagamintas :)
AtsakytiPanaikintinuostabus receptas
AtsakytiPanaikinti