Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. VELYKOS: Pusryčiai

Plonyčiai blyneliai su viduje užkeptu kiaušiniu.
Kodėl gi ne?
Juk ir per Velykas pusryčiaujam :)

Reikės:

1 pakelio ruošinio lietiniams
300 ml pieno
2 kiaušinių (lietinių tešlai)
žiupsnelio druskos
1 V Š aliejaus
saujos grikių miltų
kiaušinių (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus)
pipirnių stiebelių
mėgstamų preskonių (maltų pipirų , bazilikų )
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite, supilkite pieną, druską ir miltų mišinį lietiniams.
Įberkite saują grikių miltų ir supilkite aliejų.
Viską išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę pilkite po nedidelį samtį tešlos ir kepkite lietinius.
Ant iškepto lietinio "paleiskite kiaušinį", užlenkite lietinio kraštus ir keptuvę uždengę dangčiu ant nedidelės ugnies dar pakaitinkite, kad kiaušinis pakeptų.

Apiberkite mėgstamais prieskoniais ir pipirnėmis.
Skanių pusryčių :)
P.S. išeiga - 10 blynelių (kepiau pakankamai plonus)
idėja iš maisto tinklaraštininkų žurnalo oC

1 komentaras: