Kai lauke toks puikus, pavasariškas oras, mes stengiamės kuo mažiau lindėti namie.
Dūkstam lauke, šmirinėjam Neries pakrantėmis ir pietaujam susėdę ant pradėjusios kaltis skaisčiai žalsvos žolės.
Desertui - kakavinis pyragas su ricottos sūriu
Reikės:
tešlai
350 g kvietinių miltų
200 ml natūralaus jogurto
170 g sviesto
120 g cukraus
3 V Š kakavos
1,5 A Š kepimo miltelių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
sūrio sluoksniui
250 g ricotta sūrio
1 kiaušinio
100 g cukraus
Gaminimas:
Miltus, druską, kepimo miltelius ir kakavą sumaišykite.
Ištirpinkite sviestą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki tąsios masės.
Plaktus kiaušinius, jogurtą ir lydytą sviestą supilkite į miltų mišinį.
Viską gerai išmaišykite.
Pagamintą tešlą sukrėskite į riebalais išteptą kepimo skardą (kepiau apvalioje 30 cm skersmens skardoje).
Sūrio įdaras: kiaušinį išplakite su cukrumi, sudėkite ricotta sūrį ir dar kartą viską geri išplakite, kad būtų vientisa masė.
Pasigamintą įdarą dėkite ant jau į kepimo skardą supiltos tešlos ir mediniu iešmeliu formuokite norimus ornamentus.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 - 50 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus !
P.S. receptas surastas DELFI platybėse ir truputį pakoreguotas pagal save :)
P.S. receptas surastas DELFI platybėse ir truputį pakoreguotas pagal save :)
Pyragas skaus, tk as deciau maziau miltu, kokiu 250,nes juk dar kakava eina. man pyragas gavosi sausokas
AtsakytiPanaikintiskanus tikrai
AtsakytiPanaikinti