Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Arabiška duona arba prisiminimai iš Egipto

Tikros arabiškos duonos nusišypsojo laimė paragauti Egipte, beduinų kaimelyje.


Paprastai tokio tipo duona kepama specialioje krosnyje - tondyriuje, kur temperatūra pakyla iki 250 - 300 laipsnių.
Beduinės plonai iškočiotos tešlos lakštus kepė ant "krosnies" - metalo lakšto, padėto ant akmenų krūvos, pakuroms naudojant sausą kupranugarių mėšlą.
Išskirtinai tai daro moterys.
Vyrai pasirūpina tik pakuromis.
Tokio tipo duona naudojama valgant bet kokį patiekalą - sriubas, užkandžius, dažant dažinius.
Iškepta duonelė būna elastinga ir labai apetitiškai valgoma :).
Mes dar šiltą susiplėšėm gabaliukais, pasiskaninom džiovintais pomidorais bei kaparėliais ir sukramsnojom.

Reikės:

500 g miltų
20 g mielių
2 kiaušiniai
125 ml vandens
5 V Š natūralaus jogurto
druskos
2 V Š cukraus
2 V Š alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Į šiltą vandenį subėriau cukrų, sutrupinau mieles.
Įmušiau kiaušinius, supyliau jogurtą.
Viską išmaišiau.
Supyliau aliejų ir persijotus miltus su druska sumaišytus.
Minkiau tešlą, kol tapo vientisa ir elastinga.
Palikau pakilti.
Pakilusią padalinau į 3 dalis ir plonai kiekvieną iškočiojau.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių ir kiekvieną paplotį kepiau 15 minučių.
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą