Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Šokoladiniai lietiniai su bananais

 
Dar vienas lietinių blynų receptas. Paradoksalu, tačiau savaitgaliais lietinius kepdavo mano antroji pusė. Man toks malonumas nebūdavo leidžiamas, nes, anot žinovo, blogai (su gurgulais) išmaišau tešlą ir blynai būna neskanūs.
Kai liga pakerta, jėgų net iš lovos pakilti nėra - skanūs ir manieji, kaip sakydavo, "gurgulėtieji" :).
Va tir parodo gyvenimo negandos kas yra kas :).
Kepiau lietinius, tešla nebuvo jokio gurgulėta, tarp dantų nestrigo ir visi liko sotūs (tik man vargšelis smilius nudegė). Kalta reta lietinių kepimo praktika...

Reikės tešlai:

200 g miltų
1 V Š kakavos miltelių
2 V Š tirpinto sviesto
2 kiaušinių
600 ml pieno
įdarui:
4 bananų
1 didelio apelsino
2 V Š kokosinio likerio
padažui:
40 g juodojo šokolado
5 V Š pieno

Gaminimas :

Miltus su kakavos milteliais persijojau.
Padariau juose dobutę ir įmušiau kiaušinius.
Supyliau pieną. Viską gerai išmaišiau ir iškepiau lietinius.
Įdaras - bananus supjausčiau griežinėliais, užpyliau apelsinų sultimis ir nutarkuota apelsino žievele.
Apliejau likeriu ir palikau pastovėti 10 minučių.
Bananinį įdarą dėjau ant iškeptų lietinių, lenkiau pusiau, gautą pusę - dar pusiau.
Paruoštus blynus sudėjau lėkštėn :)
Padažas - Juodąjį šokoladą ištirpinau ant silpnos ugnies, supyliau pieną, maišydama truputį pakaitinau.
Juo apliejau paruoštus blynus.
 
 
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą