Mūsų namuose dabar toks periodas, kada nuolat - ryte atsibudus, einant pietinio pogulio ir prieš užmiegant vakare - skaitomos pasakos.
Pasakos pasakos pasakos...
Apie viską: apie alavinį kareivėlį, kurį, o varge, prarijo milžiniška žuvis, apie 12 brolių, juodvarniais lakstančių ir tik naktį atvirstančių žmonėmis, apie našlaitėlę Sigutę ir pilną paslenkstę žarijų pamotės (mes dar niekaip nesuprantam, kas ta pamotė per sutvėrimas) pripiltą.
Nė dienos be Bebenčiuko ir Kvailutės (pamenat tokią K. Kubilinsko knygą?), o kur dar batuotas katinas, buratinas ir jo nuotykiai, Gilė ydų šalyje ir visi kiti herojai ....
O labiausiai iš visų skaitomų pasakų ir istorijų MUMS patinka pasakos apie gyvūnus - meškučius, vilką ir jo popierius, gervės ir lapės vaišes :).
Vis skaitom ir skaitom ( visai netyčia pro akis praslinko ir reklama, kurioje skatinami tėveliai skaityti savo vaikams).
Kai užaugam, kol neturim vaikų - visai nepelnytai imam ir pamirštam pasakas...
O jose - visas pasaulis, visas suaugusių žmonių bendravimas tarpusavyje, bendravimas su vaikais.
Kokios gražios H.K. Anderseno, Š Pero, Brolių Grimų, Haufo pasakos :)
O jei dar kūrybingo iliustratoriaus iliustruotos :)
Mes dar per maži skaityti Pasaulio pasakas, bet, manau, atėjus ir tam laikui - su malonumu skaitysime.
Pasakų dienai (o mūsų dienos visos tokios ) desertas, rastas ne pasakų knygoje, bet iš smalsumo pažiūrėtoje naujoje Nomedos Marčėnaitės pokalbių laidoje "Skanus pokalbis".
Buvo labai įdomu išbandyti - koks skonis :).
Desertas lengvas, salus, pavasariškai spalvingas ir su kai kuriais pakeitimais :)
3 smaguriams
Reikės:
2 prinokusių avokadų
2 vidutinio dydžio bananų
saujos šviežių baziliko lapelių
1/2 citrinos sulčių
50 g datulių
50 g razinų
50 g abrikosų
žiupsnelio smulkiai tarkuotų apelsino žievelių
1 V Š pakepintų sezamų sėklų
Gaminimas:
Džiovintus vaisius nuplikykite karštu vandeniu - suminkštės ir lengviau susismulkins.
Nupilkite vandenį, vaisius sudėkite į maisto smulkintuvą.
Įberkite smulkintų apelsino žievelių.
Viską susmulkinkite iki masės mažais gabalėliais - košės nedarykite.
Avokadus išilgai perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
Šaukštu išskobkite minkštimą ir dėkite į indą, kuriame smulkinsite.
Bananus nulupkite ir taip pat sudėkite į smulkinimo indą.
Suberkite baziliko lapelius.
Viską užpilkite išspaustomis citrinos sultimis (citrinos sultys neleis patamsėti avokadams ir bananams bei suteiks lengvos rūgštelės :)
Vaisius sutrinkite iki vientisos masės.
Į turimas stiklinaites, taures ar mėgstamus indelius dėkite smulkintų vaisių mišinio, užkrėskite bananų - avokadų tyrės, tada - vėl smulkintų vaisių ir viršutnis sluoksnis vėl turėtų būti bananų - avokadų tyrė.
Prieš patiekint apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis.
Skanaus ;)
Avokadą su bananu trinu savo vaikui - ir jis skaniai suvalgo, ir jei man lieka, aš pabaigiu. :) Geras, sveikas desertas. :)
AtsakytiPanaikintiMes iš avokadų dažnai gaminame avokadinę panna cottą :)
AtsakytiPanaikintiApie pasakų sekimą - skaitymą savo vaikams pamenu su didele nostalgija. Skaitydavom kas vakarą, pasikeisdami, tai tėtis, tai mama. Graudu darosi pagalvojus, jog tie laikai pabėgo ir vis tolsta. Skaityk, Kristina, su pasimėgavimu ir džiaukis šiomis akimirkomis!
AtsakytiPanaikintiDesertas atrodo puikiai, avokadus dievinu. Saviesiems pastoviai maišau avokadą su naminiu jogurtu, bananais ir šokolado drožlėmis. Vis svarstau pabandyti tortui pertepimą su avokadais..
O avokadinė panna cotta turėtų būti fantastiško skonio... :)
Ausrra, dabar toks metas, kada mūsų mažasis gyvena pasakomis, iš jų mokosi, lygina, kas gera, kas - bloga :)
AtsakytiPanaikintiAvokadai ir man labai patinka, nebūtinai desertų pavidalu, tik nepatinka man jų savybė - greit, labai greit patamsėti. O tada jau maniškiai nebevalgo...
Yra receptas fėjose avokadinės panna cottos, tik nuotrauka nelabai kokia...