Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Ruginė duona su skaldytais grūdais ir saulėje džiovintais pomidorais



Reikės:

150 g kvietinių miltų
100 g skaldytų kviečių
100 g skaldytų rugių
30 g kumino
30 g sezamų sėklų
30 g moliūgų sėklų
230 ml šilto vandens
20 g šviežių mielių
1 V Š cukraus
žiupsnio druskos

Gaminimas:

Skaldytus kviečius ir rugius užpilkite verdančiu vandeniu (kad apsemtų) ir palikite 2 valandoms brinkti.
Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.
Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius ir ruginius miltus, dribsnius bei druską.
Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles.
Gautą skystį supilkite į dubenį su miltais.
Sudėkite išbrinkintus grūdus ir visas išvardintas sėklas.
Suberkite pjaustytus pomidorus ir supilkite aliejų.
Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Tešla turi būti tąsi ir lipni.
Uždenkite dubenį ir pastatę šiltai, kildinkite, kol tūris padvigubės.
Stačiakampę kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite pakilusią duonos tešlą.
Išlyginkite paviršių ir uždengę vėl padėkite šiltai pakilti (kol vėl tūris padvigubės).


Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Orkaitės apačioje padėkite indą su vandeniu.
Skardą su pakilusia tešla dėkite į orkaitę ir kepkite 50 - 70 minučių, kol kepamos duonos paviršius gražiai paruduos ir įsmeigus medinį pagaliuką, pastarasis ištrauktas nebebus aplipęs tešla.
Iškeptą duoną atsargiai išimkite iš skardos ( man netikėtai buvo prikibusi apačia - išsiėmė nelabai gražiai...), apšlakstykite vandeniu ir uždengę rankšluostėliu palikite atvėsti.
Skani vos vos šilta su gabalėliu sviesto arba mėgstamu sūriu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą