Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Česnakinis sviestinių pupelių užtepas su bazilikais ir palmių aliejumi


Kovo pabaiga neatnešė šiltesnių orų, nurimstančio vėjo. Bet pirmi pavasario pranašai jau pasirodę - pamiškėmis mėlynuoja mažyčiai, į saulę besistiebiantys žibuoklių žiedeliai, gėlynuose galveles linguoja snieguolės, saulei šypsosi krokai  :).
Kelios dienos ir jau balandis :) Žingsnis kitas iki tikrojo pavasario.
Kada mintys galvoje jau kaip pabundantys drugeliai skrajoja, norisi, kad ir kūnas skrajotų, kad nebūtų apsunkimo pavalgius.
Česnakinis sviestinių pupelių užtepas su bazilikais ir palmių aliejumi - kaip tik tai, ko reikia.
 Baltymų užtaisas ir energijos šaltinis.
Reikės:
druskos pagal skonį
2 česnako skiltelių
Gaminimas:
Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir palikit 6 - 8 valandoms mirkti (galima ir per nakt).
Nupilkite vandenį, kuriame mirko, užpilkite švariu ir virkite ant nedidelės ugnies, kol pupelės bus minkštos (apie 1 valandą).
Išvirusias pupeles perliekite šaltu vandeniu, nusunkite ir susmulkinkite iki vientisos masės maisto smulkintuvu.
Suberkite druską, bazilikų lapelius ir sudėkite palmių aliejų, išspaustas česnako skilteles.
Viską gerai išmaišykite.
Jei reikia, dar papildomai įberkite druskos.

Valgykite užsitepę ant duonos ar trapučių.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Šitas skanėstas turėtų būti labai sotus :) Bet vat, ar yra pas mus pirkti sviestinių pupelių? Atrodo labai skaniai, mėgstu visus ankštinius..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ausrra, sviestines pupeles pardavinėja "SVEIKI PRODUKTAI"
    Klaipėdoje jų parduotuvės yra "Akropolyje" ir "Banginyje"
    O sotu, kaip mėsos privalgius ;) Tikrai tikrai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O paprastos pupeles ir turetų tikti ar ne? O kokį skonį duoda palmiu aliejus? Alyvuogių aliejus jei?

    AtsakytiPanaikinti