2 valdytojams
reikės:
250 g makaronų
aguročio
vidutinio dydžio paprikos
vidutinio dydžio morkos
70 g shimeji grybų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio bazilikų
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 skiltelių česnako
3 V Š aliejaus
100 ml grietinėlės
Gaminimas:
Puode užvirinkite vandenį, įpilkite aliejaus ir įberkite žiupsnį druskos.
Sudėkite makaronus ir vis pamaišydami virkite apie 8 minutes.
Makaronai neturi pavirsti koše!
Kol makaronai verda - morką supjaustykite šiaudeliais, papriką - juostelėmis, agurotį - pusmėnuliais.Išspauskite česnako skilteles.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite daržoves (kepkite apie 5 minutes)..
Paskaninkite druska ir prieskoniais.
Išvirusius makaronus nusunkite ir perliekite šaltu vandeniu - nesukibs.
Su išvirtais makaronais sumaišykite apkeptas daržoves ir viską padėkite šiltai.
Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus suberkite atskirtus vienas nuo kito grybus.
Maišydami apkepinkite, kol grybai įgaus švelniai auksinę spalvą.
Tada supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir dar minutę kitą patroškinkite ant nedidelės ugnies.
Makaronus su daržovėmis dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite grietinėlėje troškintus shimeji grybus.
Grybai patiekalui suteikia švelnaus moliuskų prieskonio :).
Gaivus, lengvas pavasario popietės užkandis :)
Skanaus!
Galiu paklausti kas čia per grybai?
AtsakytiPanaikintiŽinoma, kad gali :) Tai korėjietiški kelmučių giminaičiai švelnaus skonio, pakepinti skleidžia moliuskų - man asmeniškai midijų kvapą. Labai puikiai dera česnakas ir grietinėlė su jais :) Galima naudoti sriuboms, troškiniams, picoms kaip vieną iš sudedamųjų dalių arba tik kvapui ir skoniui sustiprinti (maišamt su kitais grybais);) Ne haliucinogeniniai:D
AtsakytiPanaikintiO atrodo kaip būtent tokie, net į burną būtų nejauku dėti :D :D
PanaikintiO kur jų galima gauti? :)
AtsakytiPanaikintiIrena, didžiuosiuose prekybos centruose. Aš juos pirkau Žirmūnų RIMI
AtsakytiPanaikinti