Ar esate kada pagalvoję, kaip LABAI GERAI (kartais) atsikelti anksti ryte. Dar miegu limpančiomis akimis, apgraibomis (aš iš tų žmonių, kuriems vėlų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį patologiškai reikia ilgai ir gerai išsimiegoti ) tik tuomet aš būnu neirzli ir darbinga, įsėlinu į virtuvę, pabudinu kampelyje ramiai snaudžiantį arbatinuką ir užkaičiu vandenį rytinei arbatai (jei dar likęs koks pyrago gabalėlis - visai TOBULA. Ankstus darbo dienos rytas! Gera, kada kiemuose jau nebeūžia mašinos, nebetrinksi garsiai su piktumu uždaromos jų durelės, po langais (pagaliau gi) nebeskalija rytiniam pasivaikščiojimui išvesti šuneliai. Išvada - kaip gera namuose auginti KATINUS, bent pastarieji neloja :)
Gera, net labai, kada nereikia skubėti, verstis per galvą ruošiant pusryčius, prausiantis ir rengiantis (o taip dažnai nėra kuo apsirengti...).
Ankstus rytas man - tai 7 valanda :).
Viskam kiemuose nutilus, mano rytas prasidėjo kvapniu arbatos puodeliu, ramybe namuose (mažasis draugas dar saldžiai miegojo), - didieji jau buvo išėję.
Pyrago, deja, mano liūdesiui, jau nebuvo likę...
Bet, kad kitam rytui būtų ko nors saknaus, užminkiau mielinę tašlą riestainiams :)
Kol gėriau arbatą - vartinėjau turimas kulinarines knygas ir žvilgsnis užkliuvo už Keksiukų su cukinijomis ir bazilikais recepto.
Labai lengvas, pavasariškas ir skanus kepinys.
O atšilus orams jau visai nebesinori sunkiai virškinamų, kaloringų patiekalų.
Norisi kažko lengvo, gaivaus, ryškių spalvų :)
Šiuose - karaliauja švelni žaluma ir viliojantis bazilikų aromatas.
12 keksiukų reikės:
tešlai
1/2 stiklinės miltų
2 kiaušinių
1 stiklinės pieno
3/4 A Š druskos
1/8 A Š malto muskato
įdarui
2 skiltelių česnako
1 vidutinio dydžio svogūno
300-400 g cukinijos
150 g kietojo sūrio
saujos šviežių baziliko lapelių
aliejaus
Gaminimas:
Pieną ir kiaušinius supyliau į gilų dubenį ir išplakiau plakikliu.
Subėriau maltą muskatą ir miltus.
Vėl viską gerai išplakiau, kad masė būtų vientisa.
Susmulkinau bazilikų lapelius ir subėriau į tešlą.
Smuliai supjausčiau svogūną ir česnako skilteles (jas galima ir išspausti), stambiai sutarkavau cukinijas.
Stambiai sutarkavau ir sūrį.
Kai cukinijos neperaugę ir jų odelė minkšta - nulupti nereikia.
Įkaitintame aliejuje apkepiau česnakus, svogūnus ir tarkuotą cukiniją.
Viską apkepiau, kol daržovės suminkštėjo (4-5 min.)
Keksiukų formeles patepiau aliejumi.
Į kiekvieną keksiukų formelę dėjau truputį tarkuoto sūrio, šaukštą apkeptų daržovių ir viską užpyliau paruošta keksiukų tešla.
Tešlos pyliau iki kiekvienos formelės viršaus.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 20 - 25 minutes.
Kepdami keksiukai gražiai pakilo.
Vėsdami nusileido, bet valgant vis tiek buvo purūs ir minkštučiai.
P.S. ką tik iškeptų neskubėkite išinti iš formelių - sunkiai išsiims.
Truputį luktelėkite (mes neiškentėm ir dar karštus traukėm vieną po kito :).
SKANAUS!
Receptas iš knygos "Tėčio receptai"
skanu
AtsakytiPanaikinti