Kuo mažiau laiko lieka iki gražiausios pavasario šventės - Velykų, tuo dažniau pagalvojam, ką gaminsim, kuo vaišinsim savo šeiminykščius ir užklydusius svečius.
Ir aš - ne išimtis :)
Pavartinėju turimas knygas, žurnalus, pagalbon pasitelkiu ir VISAGALĮ internetą, bet kol kas ten tik akį iš šalies "užmetu".
Savaitgalį namus pasiekė jau velykinis žurnalo "Virtuvė. NUO...IKI..." numeris. Šviesus, spalvingas, kvepiantis pavasariu ir skanumynais :).
Nusižiūrėjau mielinių vainikėlių receptą.
Maišėm, minkėm tašlą, kepėm ir likom visi labai patenkinti :)
Iš nurodyto produktų kiekio iškepėm 10 vienetų (darant mažesniu, būtų galima padaryti ir 15 :).
Reikės:
500 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
250 ml šilto pieno
25 g šviežių mielių
3 V Š cukraus
1 kiaušinio trynio aptepimui (aš aptepiau pienu)
Gaminimas:
Miltus persijojau į gilų dubenį, įbėriau žiupsnelį druskos.
Sviestą ištiprinau.
Į praaušusį tirpintą sviestą supyliau plaktą kiaušinį.
Išmaišiau ir masę supyiau į dubenį su miltais.
Pašildytame piene ištirpinau mieles ir cukrų, viską supyliau į dubenį su miltais.
Užminkiau tešlą.
Tešla turi būti vientisa, elastinga ir nelipni.
Dubenį uždengiau ir padėjau šiltai, kad tešla pakiltų - tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą lengvai perminkiau ir padalinau į 10 vienodo dydžio gabaliukų.
Kiekvieną gabaliuką padalinau dar į dvi dalis.
Iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiojau vienodo storio ir maždaug 30 cm. ilgio volelius.
Ėmiau po 2 volelius ir gražiai susukau .
Iš susuktos pynutės suformavau apvalius vainikėlius - riestainius, galus užsukau, kad kepdami neiširtų.
Dėjau į kepimo popieriumi išklotas skardas.
Leidau pakilti (10 min.).
Kiekvieną riestainį aptepiau pienu ir apibarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes, kol gražiai pagelto.
SKANAUS!
P.S. receptas ir žurnalo VIRTUVĖ. Nr. 4, 2012
Į juos bežiūrint prisiminimai kyla iš Kaziuko mugių :)
AtsakytiPanaikintiatrodo liuks ;)
AtsakytiPanaikintiPlanuoju taip pat kažką tokio panašaus Velykų stalui. Galbūt ir šiuo receptu susidomėsiu :)
Ačiū, mergaitės :)
AtsakytiPanaikintiAguonėle, tešla labai maloni, iškepę riestainiai būna su traškia plutele, vidus - minkštutis ;)
Nooooriu valgyti, sėdžiu darbe, o Tavo bandelės taaaip skaniai atrodo!!! jeeetus, kad dabar man bent vieną kas atneštų :)
AtsakytiPanaikintiReda, būtum šimtu kitu kilometrų arčiau - pasiųsčiau ;)
AtsakytiPanaikintipuiku :)
AtsakytiPanaikinti