Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Bazilikų pasta

Dar vienas puikus, skanus ir labai virtuvėje pasitarnausiantis prieskonių žiemai recepčiukas :)
Idėją nusižiūrėjau žurnale Virtuvė :)

Bazilikų pastai reikės:

200 g bazilikų lapelių
80-100 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
verdančio vandens
popierinio rankšluosčio

Gaminimas:


Nuskintus bazilikų lapelius užpyliau verdančiu vandeniu.


Palaikius 10 sek. nukošiau
Nusausinau
Sudėjus į maisto smulkintuvą susmulkinau iki pastos konsistencijos.


Sukrėčiau į švarų stiklainiuką ir užpyliau alyvuogių aliejumi.


Uždariau dangteliu ir laikau šaldytuve.
Tai puikus pagardas mėsos, žuvies, daržovių patiekalams, sriuboms ir salotoms.
Skanaus!

6 komentarai:

  1. o kiek laiko jį galima laikyti šaldytuve? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima paskaninti druska. Bet konservanto darbą atlieka aliejus. Šiemet, gamindama šį gėrį, dar dėjau saujelę šviežių čiobrelių.

      Panaikinti
    2. Galima paskaninti druska. Bet konservanto darbą atlieka aliejus. Šiemet, gamindama šį gėrį, dar dėjau saujelę šviežių čiobrelių.

      Panaikinti