Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Obuolių čatnis

Norėjos kažko naujo, netikėto ir neįprasto.
Juolab, kad svogūnų priaugo beprotiškai daug ir gražių, nuo obuolių sodai lūžo.
Receptas atsirado pačiu laiku :)





2 litrams skanėsto išvirti reikės:

600 g obuolių
300 g razinų
3 didelių svogūnų (pageidautina mėlynųjų)
500 g rudojo cukraus
500 ml obuolių sidro acto
2 lauro lapų
2 v. š. malto cinamono
 
Gaminimas:
 
Į puodą storu dugnu subėriau nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, griežinėliais pjaustytus svogūnus, nuplautas razinas, subėriau cukrų, lauro lapus ir maltą cinamoną. Supyliau actą.
Viską išmaišiau ir viriau 30 min. ant silpnos ugnies nuolat maišydama.
Palikau atvėsti.
Supilsčiau į iškaitintus stiklainius ir uždariau dangteliais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą