Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Konservuotos keptos paprikos

Skanumynas NR 1 !!!!!!!!!!!!!!!!


Reikės: (2 puslitriukus pasigaminsit)

5 paprikų
Marinatui:
2 v. š. druskos
5 v. š. cukraus
10 v. š. aliejaus
4 v. š. obuolių sidro acto
10 v. š. vandens
4 lauro lapų
2 skiltelių česnako
1 a. š. Provanso žolelių mišinio

Gaminimas:

Nuplautas paprikas perpjoviau pusiau. Išėmiau sėklas.
Sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą vidinėmis pusėmis į apačią.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Iškepusias palikau pravėsti.
Nulupau odeles.
Supjausčiau juostelėmis ir sudėjau į švarius stiklainius.
Dėjau 0,5 stiklainių tūrio, kad liktų vietos marinatui.
Sumaišiau visas marinatui nurodytas sudedamąsias dalis, išspaudžiau česnaką ir taip pat subėriau į puodą su marinatu.
Pakaitinau iki užvirimo.
Marinatui užvirus, supyliau į stiklainius ant paprikų.
Paprikas, užpiltas marinatu, pamaišiau, kad išeitų oras ir marinatas vienodai pasiskirstytų.
Stiklainius uždariau dangteliais.
Tai puikus delikatesas sau, svečiams ar dovanai.
SKANAUS!

1 komentaras: