Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Alaus tešloje keptos stintos

Nors Palangoje jau stintų šventė šurmuliavo ir prašurmuliavo, į mano namus stintų balius atėjo šiandien.
Visi namai, ne tik virtuvė kvepia šviežiais agurkais. Mano katinai trinasi aplink kojas tikėdamiesi kokios žuvelės "magaryčių", bet pavaišinti šviežiais stintų ikriukais - suka nosis šalin... Va ir nesupratus likau, kodėl jiems toks delikatesas neskanus...
Ieškojau visagaliam internete, kodėl tos stintos kvepia agurkais? Deja, tokio atsakymo ir neradau :(
Nieko, svarbu, kad kvepia ;)
Buvo užsakymas, gavau iš Klaipėdos šviežutėlių gražutėlių stintų. Turbūt šiemet Vilniuje stintas irgi pardavinėja, bet pernai buvo labai smulkios, sunku buvo net išdarinėti. Žinoma, vis tiek pirkom, nes labai jau norisi gal ne tiek tos žuvelės, kiek šviežių agurkų kvapo.
Dabar galvoju, gal tai tas tikrasis ir vienintelis man pavasario kvapas, sklindantis iš stintų. Šviežių agurkų kvapas ;) Turbūt tas.
Šįkart stintos alaus tešloje :)

Reikės:

1 kg stintų
1 V Š raudonėlių
1 V Š druskos
1 A Š maltų pipirų (naudojau 5 pipirų mišinį)
2 skiltelės česnako
150 g miltų
1 citrinos sulčių
1 stiklinė alaus
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Stintas išdarinėjau.
Dubenyje sumaišiau  tešlai skirtus produktus.
Alaus pyliau tiek, kad būtų vidutinio tirštumo lietinių tešla.
Stintas pamirkiau tešloje ir kepiau, kol gražiai parudavo.
Iškeptas sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą