Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Moliūgų keksiukai su grietinėlės - žaliosios arbatos kremu

Tiems, kas LABAI LABAI pasiilgo saulės.
Tiems, kas be moliūgų neįsivaizduoja rudens.
Tiems, kam moliūgai - skanėstas kaip ir man.
Tiems, kas rūsy turi dar kokį moliūgą užslėpę "geresniems laikams"
Pabandom?
Moliūgų keksiukai su grietinėlės - žaliosios arbatos kremu


Reikės:
2 kiaušinių
200 g rudojo cukraus
250 g moliūgų tyrės (jei neturit tyrės - burokine tarka sutarkuokit nuluptą moliūgą)
120 ml saulėgrąžų aliejaus
80 ml vandens
1/3 A Š malto cinamono
1/2 A Š maltų gvazdikėlių
1/2 A Š malto muskato
1/2 A Š malto kardamono
1 A Š  kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
kremui:
200 ml riebios gritinėlės
100 g cukraus
1/2 A Š žaliosios arbatos miltelių

Gaminimas:

Giliame dubenyje sumaišiau moliūgų tyrę, išplaktus kiaušinius, vandenį ir aliejų.
Kitame inde persijojau miltus, sumaišiau su druska, prieskoniais ir kepimo milteliais.
Miltų mišinį subėriau į moliųgų tyrę su priedais.
Gerai viską išmaišiau.
Jei keksiukus kepsite be popierinių formelių, kepimo skardą patepkite riebalais.
Į kiekvieną formelę pyliau 3/4 tešlos jos tūrio.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Iškepusius keksiukus palikau atvėsti.
Kol keksiukai vėso, pasigaminau kremą:
Grietinėlę paplakiau, kol pradėjo tirštėti.
Subėriau cukrų ir žaliosios arbatos miltelius.
Dar paplakiau, kol viskas gerai išsimaišė.
Gautą masę supyliau į puodą ir nuolat maišydama ant  silpnos ugnies kaitinau, kol sutirštėjo iki grietinės tirštumo.
Nukėliau ir palikau ataušti.
Keksiukus išėmiau iš kepimo formelių.
Papuošiau kremu ( kremą susipyliau į konditerinį švirkštą ir žvaigždutės formos antgaliu išspaudžiau "kepurėles")


SKANAUS!
Receptas nusižiūrėtas iš žurnalo VIRTUVĖ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą