Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Bananų duona su kakavos pupelėmis



Sunku atspėti nesuklydus - pavasaris tai ar vasara pažvelgus pro langą ar išėjus laukan ir apsidairius.
Siurprizas, kuomet prieš kelias dienas nuėjom miegoti - aplink viskas dar pilkavo.
 Nubudome - aplink žaluma: žolė, medžiai didžiuliais išbrinkusiais pumpurais, besiskleidžiantys gėlių žiedai.
Dar diena, lietaus dušas ir jau viskas aplinkui žaliuoja žaliuoja.
Keistas ankstyvas pavasaris, bėgantis, lekiantis, kad ir pasivyti jau sunku...
Pavasaris su karščiu alsuojančiomis dienomis, šaltomis naktimis ir vėsiais rytais.
Pavasaris, kada mano saldiems kepiniams ateina galas...
Kasdien vis labiau norisi kuo daugiau gaivaus, lengvo, pavasariško maisto.
Pyragai, bandelės jau lieka nuošaly, na, dar sausainiai "sueina" skaitant knygas ar žiūrint televizorių.
Štai ir šiandien - nežinojau, ar iškepus bananų duoną su kakavos pupelėmis neteks jos graužti kelias dienas vienai...
Bet, mano didžiam džiaugsmui pastaroji buvo paragauta su klausimu akyse "ir vėl?" ir... bematant riekė po riekės sukramsnota :)
Įsivaizduoju, kad jau klausiate "kuo ji tokia ypatinga?"
Atsakymas pats paprasčiausias - labai bijojau, kad ji bus labai drėgna ir riebi, bet rezultatas pranoko lūkesčius - iškepta ir atvėsinta, duonelė buvo lengvai puri, minkštutė, traškia plutele ir pasakiškai skaniai kvepianti bananais su vanilės nata.
Dėjau ne šokolado gabalėlius, kaip daugumoje receptų nurodoma, bet pasirinkau skaldytas kakavos pupeles.
Pasirinkimas buvo teisingas, nes nenorėjau per saldaus kepinio.
Kepant jos dar suminkštėjo ir valgant bananų duoną labai puikiai derėjo, suteikdamos lengvo šokoladinio kartumo.
Kitą kart kepdama jų dėsiu dvigubai daugiau :)


Kepaliukui reikės:

150 g cukraus
120 g sviesto
3 kiaušinių
3 sunokusių bananų
žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Dubenyje išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
Įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų ir sudėkite šakute trintus bananus.
Viską išmaišykite, kol masė taps vientisa.
Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
Berkite į jau esančią masę ir vis maišykite, kol neliks neišmaišytų miltų.
Pailgą kepimo skardą patepkite riebalais ir sukrėskite paruoštą tešlą.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes, kol duona gražiai parus (ar iškepusi, patikrinkite mediniu iešmeliu).
Iškepusiai duonai leiskite truputį pravėsti, išimkite iš skardos ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.


Skanaus!

P.S. receptas rastas žurnale VIRTUVĖ Nr. 4(34), 2012



3 komentarai:

  1. man idomiausia tai, kad kakavos pupeles burnoje istirpsta kaip tikras sokoladas; tikiu, kad labai geras receptas;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, Aušrele, mes irgi jas išragavom "be nieko" - Pranciškui nepatiko, nes pradžioj vis tiek manė, kad tai - šokolado gabaliukai.
    Duonelėje jau buvo "pats tas" - pasidarė dar minkštesni tie mažyčiai gabaliukai :)
    Jau pasikartosiu, kad man labai patiko, jog nesaldus šis gėris :).

    AtsakytiPanaikinti