Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Nerealusis medaus tortas

Nerealus, nerealus ir dar kartą - nerealus!
Tiesiogt tirpsta burnoj (be jokių hiperbolizavimų).
Padėtas ant stalo irgi bematant sutirpo...


Dideliam vienam arba porai mažesnių tortukų reikės:

Torto blynams
220 g sviesto
250 g skysto medaus
150 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
2 V Š grietinės
800 g miltų
2 A Š kepimo miltelių
2 A Š cinamono
žiupsnelio druskos
Sulaistymui
puodelio stiprios juodos arbatos (labai tiks "Earl Grey')
Kremui
1 citrinos
1 litro 30 % riebumo grietinės
100 g cukraus

Gaminimas:

Garų vonelėje (bet kokiam inde su karštu vandeniu) ištirpinau sviestą ir medų.
Maišant supyliau cukrų.
Ugnį primažinau ir maišydama dar pakaitinau, kol cukrus pradėjo tirpti.
Nukėliau dubenį nuo ugnies ir palikau pravėsti.
Kiaušinius lengvai išplakiau su 2 šaukštais grietinės.
Miltus sumaišiau su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
Į jau pravėsusą cukraus - medaus masę supyliau kiaušinių ir grietinės plakinį.
Išmaišiau.
Į gautą purią masę subėriau miltus.
Daugiau miltų berti nereikia, nors gali pasirodyti, kad tešla labai lipni.
Paminkiau, kol nebelipo prie dubens kraštų.
Jau gerai išminkytą tešlą padalinau pusiau ir kiekvieną gabalą suvyniojau maistine plėvele.
Įdėjau į šaldilkį ir palikau 4 valandoms, kad tešla pakietėtų ir "pabręstų".
Kiekvieną tešlos gabalą padalinau į 5 lygias dalis.
Iš kiekvieno jau dabar mažo gabalėlio ant miltais pabarstyto stalo (kad neliptų) iškočiojau po maždaug pusės centimetro storio blyną.
Kad blynai visi būtų dailūs ir vienodos formos, apipjoviau juos uždėjusi atsegamos kepimo skardos dugną.
Viskas.
Paruoštus, dailius tešlos papločius dėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Tešlos likučių neišmeskite - iškepkite. Susmulkinus panaudosit torto papuošimui :)
Pertepimas:
Kai jau iškepti visi "blynai", belieka pasidaryt pertepimą ir "statyt" tortą.
Pasidariau didelį puodelį juodos arbatos.
Nuplikytą citriną nutarkavau smulkia tarka.
Išspaudžiau sultis.
Viską sumaišiau su šiek tiek mikseriu paplakta grietine.
Į gautą masę subėriau cukrų.
Dar viską keletą sekundžių paplakiau.
Ant didelės negilios lėkštės dėjau iškeptą torto blyną, teptuku aptepiau arbata.
Tą ptį padariau ir su kitu blynu.
Kai arbata susigėrė, ant apatinio blyno uždėjau 2 šaukštus grietinės kremo.
Išlyginau.
Tada dėjau antrą arbata apteptą torto blyną.
Ir taip viską kartojau, kol tortas buvo baigtas.
Besluoksniuojant nepamirškit kiekvieno blyno patept arbata.
Susluoksniuotą tortą aptepiau likusia pertepimo mase ir apibarsčiau iškeptos tešlos trupiniais, kuriuos pasidariau iškeptą tešlą sutrupinus maišelyje kočėlu.
Pagaminto torto nepulkit tuoj valgyt ir kitiems neleiskit :)
Reikia bent pusdienį palaikyti, kad biskvito sluoksniai persigertų arbata ir pertepimu, kad suminkštėtų.
SKANAUS!
Receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

4 komentarai:

  1. Ar tikrai, paruosta tešlą blynams, dėti i ŠALDIKLĮ 4 val??? Gal turejote, omeny, i šaldytuva?
    Nes, kad ištraukiau iš šaldiklio tešlą, kaip "plyta" :) , dabar laukiu kol atšils...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man ji labai trapi pasidaro po pastovėjimo šaldytuve.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man belekiek liko tos grietinės, nors ant biskvito dėjau tikrai daugiau nei po 2 šaukštus :/ kita karta naudosiu perpus mažiau grietinės. Ka daryt su likusia????

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminau ir as..ko ziauriai daug grietines liko.galima dar du tortus kepti :-(

    AtsakytiPanaikinti