Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Cukinijų pyragas (tarta), kuris NEGALI NEPAVYKTI!

Po ilgojo savaitgalio esat sočiai ir skaniai prisivalgę, o gal net ir persivalgę?
Nenustebčiau :)
Heloween'ui - saldumynai, Vėlinėms - lankant kapines užsukimai pas giminaičius ir vis tiek vienokios ar kitokios vaišės.
Kad ir kaip ten bebūtų, jei jau nebesinori nieko riebaus, saldaus - Cukinijų pyragas bus kaip tik :)



Reikės:

2 neperaugusių (mažų) cukinijų
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
2 pakelių pusriebės varškės
2 v. š. grietinės
1 kiaušinio
200 g fermentinio sūrio
3 skiltelių česnako
1 patinkančios spalvos paprikos
druskos (pagal skonį)
žiupsnelio maltų kvepiančiųjų pipirų
1 saujos baziliko lapelių
1 saujos krapų

Gaminimas:

Atšildyta tešla išklojau stačiakampį kepimo indą.
Tešlos kraštus (apie 2 cm.) nuo viršaus įpjoviau, kad kepant pyrago šonai būtų purūs.
Varškę sumaišiau su smulkintais bazilikų lapeliais, krapais, sutrintais česnakais, grietine, kiaušiniu.
Pagardinau druska.
Viską gerai išmaišiau iki vientisos masės.
Pagamintą įdarą sudėjau į kepimo indą ant tešlos.
Iš paprikos išėmiau sėklas, supjausčiau ją juostelėmis ir išdėliojau ant įdaro viršaus.
Nuplautas cukinijas supjausčiau plonomis riekelėmis.
Riekeles eilėmis išdėliojau ant paprikų.
Pabarsčiau druska ir maltais kvepiančiaisiais pipirais.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 40 min.
Baigiant kepti, pyrago viršų apibarsčiau tarkuotu sūriu.
SKANAUS!

1 komentaras: