Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Lazanija su lašiša ir špinatais

Pamaloninau šia lazanija  šiandien savo šeiminykščių skrandukus ir vėl :)
Visi liko labai patenkinti :)


5 - 6 žmonėms sočiai pavalgyt reikės:

Lazanijai:
1 pakelio lazanijos lakštų
500 g šaldytų smulkintų špinatų (galima naudoti ir šviežius)
500 g lašišos filė
200 g tarkuoto kieto fermentinio sūrio
druskos pagal skonį (beveik vieno valgomo šaukšto)
juodųjų pipirų (žiupsnio)

Padažui:
1 l pieno
3 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
3 skiltelių česnako
 1/3 A Š malto muskato

Gaminimas:

Atšildžiau špinatus. Nuspaudžiau susidariusį skystį.
Pauode ištirpinau sviestą, subėriau miltus ir maišydama kaitinau, kol švelniai parudavo. Maišydama supyliau pieną, įmečiau nuluptas česnako skilteles ir toliau kaitinau ant silpnos ugnies nuolat maišydama, kol padažas sutirštėjo.
Padažą paskaninau druska, pipirais ir maltu muskatu.
Lsšišos filė supjausčiau kąsnio dydžio gabalėliais.
Iš padažo išgriebiau česnakų skilteles.
Kepimo indą patepiau sviestu, įpyliau padažo, kad padengtų indo dugną.
Sluoksniais dėjau makaronų lakštus, lašišos gabalėlius ir špinatus.
Pabarsčiau druska ir pipirais, nes nei špinatai, nei lašiša nebuvo gardinti prieskoniais.
Užpyliau padažu.
Taip sluoksniavau, kol kepimo indas užsipildė. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo.
Užpylusi viršutinį padažo sluoksnį, jį gausiai apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu. Uždengiau aliuminio folija ir kepiau 25 minutes 200 laipsnių karščio orkaitėje.
Folija reikalinga tam, kad per greitai nesuskrustų sūrio sluoksnis.
Nuėmiau foliją ir dar 25 minutes kepiau nesumažinus karščio, kol sūris tapo švelniai auksinės spalvos.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą