Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Daržovių mišrainė su aitriaisiais pipirais

Mišrainė kaip pagardas mėsos patiekalams, o dar labiau tinka picoms, jei kepat namie.
Patepu ja picos padą vietoj pomidorų pastos :)
Daugiau skonio, nei įprastai.

Reikės (0,6 litro)
2 baklažanų
4 pomidorų
3 V Š aliejaus
2 V Š obuolių sidro acto
1 A Š maltų pankolio sėklų
druskos pagal skonį
saujos džiovintų petražolių miltelių
1 V Š cukraus
1 aitriojo pipiro
3 aprikų
2 didelių svogūnų
1/2 stiklinės vandens
Gaminimas:
Baklažanus nuploviau, nusausinau, supjausčiau riekelėmis.
Apkepiau aliejuje, kol suminkštėjo.
Pomidorus nuplikiau verdančiu vandeniu.
Nulupau odeles.
Supjausčiau kubeliais.
Svogūnus - pusžiedžiais.
Aitrųjį pipirą nuploviau, nupjoviau kotelį su šiek tiek minkštimo.
Perpjoviau išilgai ir išėmiau visas sėklytes, kad nebūtų taip aštru.
Tą patį padariau ir su paprikomis.
Supjausčiau smulkiais gabalėliais.
Susmulkintus pomidorus, paprikas, svogūnus, apkeptus baklažanus ir aitrųjį pipirą sudėjau į puodą.
Užpyliau vandeniu ir viską užvirinau.
Į verdančią masę subėriau maltas pankolio sėklas, sutrupintas džiovintas petražoles, supyliau aliejų ir actą, sumaišytą su cukrumi..
Pagardinau druska pagal skonį (turėtų būti jaučiamas sūrumas).
Viriau 30 minučių ant silpnos ugnies puode, uždengtame dangčiu.
Išvirtą masę lengvai susmulkinau maisto smulkintuvu.
Supyliau į švarius, iškaitintus stiklainius ir uždariau dangteliais.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą