Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Adventas: keptos jaunų morkyčių ir burokėlių salotos


Adventas...
Visko nors truputį mažiau.
Nors truputį "liesiau".
Nors truputį daugiau daržovių, kurių dabar dar gausu.
Nors truputį be mėsos :)
Skanutės, kvapnios daržovių salotos.
Puikus garnyras ar tiesiog užkandis su duona, pilno grūdo bandele.

Reikės:

5 - 6 jaunų burokėlių su lapkočiais arba 1 didelio
6 - 8 jaunų morkyčių arba 2 didelių
1 mėlynojo svogūno
šakelės rozmarino
3 skiltelių česnako
2 V Š alyvuogių aliejaus
žiusnio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

 Jei daržovės jaunos, burokėlius kruopščiai nuplauti, nuo burokėlių gumbų nuskusti odeles.
Mažas morkytes tik nuplauti ir neskusti (jaunų morkų odelė nebūna karti ir galima kepti neskustas).
Morkyčių nesmulkinti, burokėlius išilgai perpjauti į kelias dalis. Lapkočius palikti.
Jei daržovės užaugę -  burokėlius nulupti, morkas - nuskusti.
Supjaustyti plonais šiaudeliais burokus, morkas ir svogūną.
Česnaką sutrinti, užpilti druska ir išmaišyti.
Gautą tyrelę sudėti į smulkintas daržoves.
Užberti rozmarino lapelius (stiebelio nereikia).
Pabarstyti maltais pipirais.
Užpilti aliejumi.
Gerai išmaišyti pagniaužant pirštais, kad daržovės suminkštėtų.
Sukrėsti į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje 30 - 40 minučių kartkartėmis viską pamaišant.
SKANAUS!.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą