Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdaryta spandinė, troškinta aluje


Širdis visada džiaugiasi, kai prieš Velykas pradeda viskas žaliuoti ir žydėti.
Šios Velykos kaip tik tokios ir buvo.
Verkiuose rinkom žoleles kiaušiniams marginti ir prisirinkau visą pundą jaunučių gražučių dilgėlių stiebelių.
Greiausias ir natūraliausias geležies šaltinis :).
Buvo ir salotų su šiomis "pikčiurnomis", ir kepsnys :).
Sultingam kepsniui
Reikės:

700 g kiaulienos sprandinės
2 skiltelių česnakų
1 žiupsnelio petražolių
1 valgomo šaukšto druskos
2 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus
1 sauja džiovintų slyvų
1 saujos džiovintų abrikosų
1 saujos jaunų dilgėlių lapelių
4 svogūnų laiškų
butelio šviesaus alaus
200 g rūkytos šoninės

Gaminimas:

Aliejų sumaišiau su druska, petražolėmis ir išspaustais česnakais.
Mišiniu gerai ištryniau sprandinę. Palikau sandariame indelyje parai šaltai.
Pasimarinavusią mėsą peiliu įpjoviau išilgai, kad pasidaytų "kišenė". Paeiliui dėjau slyvas, nuplikytus dilgėlių stiebelius, abrikosus ir svogūnų laiškus, kol užsipildė. Stipriai surišau virvele, kad gerai susispaustų.
Griežinėliais pjaustyta šonine apdėjau jau paruoštą kepsnį ir dar kart apvyniojau virvele. Šonine apdėta mėsa visada būna sultinga.
Taip paruoštą kepsnį kepiau 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Sumažinau kaitrą iki 190 laipsnių, užpyliau trečdalį butelio alaus ir kepiau dar 50 minučių.
Likusį alų dar 2 kartus pyliau ant mėsos. Reikia žiūrėti, kad mėsa nevirtų aluje. Turi apsemta būti tik kepsnio apačia. Kas 5 minutes apipildavau susidariusiu skysčiu, kad kepant nepradėtų svilti viršus.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą