Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 28 d., ketvirtadienis

Mangų putėsių ir citrinų želė desertas

Reikės:

0,5 l vandens
1 pakelio citrinų skonio želė
2 mango vaisių
100 g maskarponės sūrio
2 arbatiniųšaukšteliųcitrinų sulčių
50 g smulkaus cukraus
20 g želatinos + 200 ml šalto vandens
100 g plaktos grietinėlės
1 kivio

Gaminimas:

Pagal instrukciją pasiruošiau citrinų želė.
Nuluptą mangą supjausčiau kubeliais. Kubelius subėriau į stiklines. Užpyliau želė 2/4 stiklinės tūrio. Padėjau šaltai, kad sustingtų.
Putėsiai:
Maskarponę išmaišiau su citrinų sultimis ir cukrumi iki vientisos masės.
Šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną pakaitinau maišydama, kol ištirpo. Praaušusią supyliau į maskarponės kremą, gerai išmaišiau.
Grietinėlę išplakiau. Sumaišiau su prieš tai pagamintu kremu.
Likusį mangą nulupau, supjausčiau gabalėliais ir smulkintuvu susmulkinau iki vientisos masės. Mango tyrę įmaišiau į jau turimą maskarponės - grietinėlės kremą. Viską dar kartą gerai išmaišiau. Išpilsčiau ant jau sustingusio želė sluoksnio. Padėjau šaltai, kad sustingtų putėsiai.
Papuošiau kivių gabalėliais.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą