Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Keksas su jogurto ir spanguolių įdaru

Jetau... Pagaliau susizgribau, kad nieko nebeparašau, tik sumetu receptus ir viskas. Tinginystė pradeda imti viršų?
Kad gal ne. Tiesiog kartais būna taip, kad nė vienos geros ar įdomios minties galvoj nėra... Švilpia vėjai.
Beata sako, kad tai "KRIZĖ". Biesas žino, kas tai...
Matyt, kaip pavasarį visiems ar bent jau daugumai jaučiasi vitaminų stygius, man pasijaunta minčių trūkumas.
Geras pasiteisinimas ar ne? Chi chi chi.
O iš tiesų, reikia ramaus nusiteikimo ir prisėdus, ramiai pagalvojus - rašyt. Štai ir viskas. Planas paprastas.
Dabar - apie keksus dar šiek tiek.
Keksai mūsų namuose karaliauja. Kiek jų ir kokių bekepčiau, viskas būna labai greitai ir skaniai suvalgoma. O kad yra kas valgo, reikia ir idėjų juos kepti. Net ir patiems didžiausiams smaguriams monotonija ima ir pabosta.
Ačiū AJ už kekso su įdaru idėją.
Savo receptą truputį patobulinau ir skubu su Jumis visais pasidalinti rezultatu :).

Reikės tešlai:

100 g sviesto
80 g cukraus
2 kiaušinių
120 ml kefyro
300 g miltų
2 A Š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Įdarui:

200 ml natūralaus jogurto
2 V Š riebios grietinės
2 V Š cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
2 V Š bulvių krakmolo
saujos šaldytų spanguolių

Gaminimas:

Sviestą ištirpinau, sumaišiau su cukrumi.
Į gautą masę įmušiau kiaušinius, supyliau kefyrą.
Mikseriu gerai viską sumaišiau.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir druska.
Subėriau į kiaušinių - kefyro masę.
Vėl viską gerai išmaišiau. Tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistensijos.
Dabar gaminam įdarą - natūralų jogurtą sumaišiau su 2 šaukštais grietinės, vaniliniu cukrumi bei cukrumi be priedų.
Subėriau krakmolą ir spanguoles.
Dar kartą gerai išmaišiau įdarą.
Pailgą kepimo skardą ištepiau sviestu ir pabarsčiau miltais.
Pusę keksui skirtos tešlos supyliau į kepimo skardą.
Ant supiltos tešlos atsargiai sukrėčiau įdaro masę.
Tada ant viršaus supyliau paliktą kekso tešlą.
Nieko bAisaus, jei viršutinis tešlos sluoksnis pasiskirstys nevienodai.
Tiesiog šakute atsargiai išlyginkite, kad pasiskirstytų ant viso paviršiaus ploto.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Iškepęs keksas būna labai purus ir minkštas. Palaukite, kol atvės, nes kitaip nepavyks supjaustyti.
SKANAUS!

2 komentarai:

  1. Labai mėgstu keksus, o dar su rūgštele - pasakiškai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš juos galėčiau valgyt ir valgyt :)

    AtsakytiPanaikinti