Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. balandžio 22 d., penktadienis

Airiška duona arba griaunam mitus...

Svečiavotės Airijoje?
Galbūt jūsų giminaičiai, draugai at pažįstami ten dirba ir gyvena?
Galbūt...
O esate valgę airiškos duonos?
Sklando mitai, kad tos šalies duona neskani, "atsiduoda" soda...
Visiška netiesa. Taip kalba tie, kas net neragavo Airijos duonos, arba tie, kam nepasisekė rasti skanios airiškos duonos.
Faktas tas, kad toje šalyje nekepama duona su raugu ar mielėmis masinei prekybai.
Kildinimui naudojami kepimo milteliai arba soda.
Viskam yra saikas - nereikia kepimo miltelių dėti šaukštais ir viskas puikiai pavyksta.
Man pavyko, siūlau ir Jums visiems ir visoms išbandyti.
Dideliam kepaliukui duonos

Reikės:

2 stiklinių kvietinių miltų
2 stiklinių speltos miltų
1,5 A Š kepimo miltelių
1 V Š cukraus
1 A Š druskos
didelės saujos razinų
1 V Š kmynų
2 stiklinių kefyro

Gaminimas:

Persijotus abiejų rūšių miltus sumaišiau su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
Subėriau nuplautas razinas ir kmynus.
Supyliau kefyrą.
Užmaišiau tešlą ir ją palikau pusvalandžiui pastovėti.
Tešla bus kiek lipni.
Perminkiau ant miltais pabarstyto stalo.
Suformavau apvalų kepalą ir dėjau į riebalais pateptą kepimo skardą.
Kepiau 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą