Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Paprikos, įdarytos sojų mėsa ir laukiniais ryžiais


Diena be gyvulinės kilmės produktų?
Įmanoma ir skanu ;).
Ne, mes ne vegetarai, ne - žaliavalgiai, kai aplink pusnynai, kai nėra (o labai gaila) daržuose, soduose užaugusių, saulės spindulių nuglostytų vaisių, uogų ir daržovių.
Parduotuvinės, sandėliuose nunokintos nesiskaito :(.
Tik, deja, tenka ir tokias pirkti ir valgyti.
Vis prisimenu Aušrą, baltu pavydu jai pavydžiu draugės Jūratės ir pilnų pintinių sviežių daržovių.
Ech... gerai ten, kur mūsų nėra... :).
O pasigodojus, paaimanavus dalinuosi su Jumis paprikų, įdarytų sojų mėsa ir laukiniais ryžiais
receptu :)

Reikės:
4 paprikų (jei valgytojų daugiau - atitinkamai didinkite produktų kiekius)
2 skiltelių česnako
1 didelio svogūno
druskos pagal skonį
3 V Š sviesto
žiupsnio raudonėlio
žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Gaminimas:
Sojos gabaliukus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apemtų ir palikite pamirkti 30 min.
Tą patį padarykite su ryžiais.
Išmirkusius sojos gabalėlius nusunkite.
Į puodą pilkite 1 litrą vandens, ištirpinkite sultinio kubelį ir suberkite sojos gabalėlius.
Virkite 30 minučių.
Suverskite išmirkytus ryžius ir viską dar pavirkite 20 minučių ant nedidelės ugnies.
Ryžiai neturi suvirti.
Nuluptus svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste kol taps švelniai auksinės spalvos.
Sudėkite išvirtą  nusunktą sojos mėsą ir ryžius.
Paskaninkite prieskoniais ir druska.
Maišydami viską pakepinkite 5 - 10 minučių.
Nuplautoms ir nusausintoms paprikoms nupjaukite viršutinę dalį (kad būtų kepurėlė - dangtelis).
Išimkite sėklas.
Aptepkite riebalais paprikų išorę, kad kepant nesutrūkinėtų odelė.
Prikimškite įdaro ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis - "dangteliais".
Į riebalais pateptus kepimo indelius dėkite įdarytas paprikas ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Skanu be jokio papildomo garnyro ir su paskrudinta duonos rieke.

2 komentarai:

  1. Labai grazios paprikos!! na ir kas, kad ne sauleje isaugintos; jos visitek pilnos visokiausiu gerumu; jeigu nera darze, tai ir sandelio labai gerai; darzoves is sandelio milijona kartu geriau negu jokiu darzoviu; tik va del soju "mesos" as ypatingu entuziazmu neliepsnoju; pasiskaicius etiketeje, kiek ten visko i ta taip vadinama "sveika maista" prikliaukta, man praeina bet koks noras ta ju "mesa" ragauti; bet tikriausiai cia tik as su tokiais priciudais;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Aušrele, už gražius žodžius.
    Apie daržoves iš sandėlio (pripurkštas ne mažiau visokio gėrio)ir apie sojų produktus pilna visokių nuomonių.
    Bjauri aš, tačiau nesižaviu visais tais spalvotais vaisiais ir daržovėmis, kvepiančiais... sandėliu, ne savo kvapu.Aišku, kažką valgyt juk reikia. Ant palangės auga svogūnų laiškai, stiebiasi pipirnės:) savos :D
    Šaunu tik tai, kad visi mes turim galimybę rinktis :) Ir tai - puikumėlis :)
    Nežnau, kaip kitų gamintojų, bet šitoji, kurią aš naudojau - iš 100 % sojos miltų pagaminta, be jokių priedų.
    Bio rinatura sojos gabaliukai.
    Rezultatu likom patenkinti :)

    AtsakytiPanaikinti