Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Švediškos bandelės ,,Lussekatter"



Šį kart šafranas mano virtuvėj ne jūros gėrybių ir ne mėsos patiekalų draugas, o bandelių. Švediškos bandelės su šafranu:).

Reikės:

200 g sviesto
500 ml pieno
150 ml smulkaus cukraus
50 g mielių
2  kiaušinių (vieno plakinys aptepimui)
0,5 A Š druskos
1 g šafrano
1 kg miltų
sauja nuplautų razinų

Gaminimas :

Sviestą ištirpinau, supyliau pašildytą pieną, subėriau cukrų.
Į gautą masę subėriau trupintas mieles, sutrintus šafrano siūlelius (sutryniau ir užpyliau šaukštu šilto vandens, kad labiau atsiskleistų prieskonio aromatas), įmušiau kiaušinį ir susijojau beveik visus miltus.
Tešlą gerai išminkiau. Turi būti vientisa, minkštutė ir elastinga.
Palikau uždengtą, kad pakiltų (apie valandą).
Pakilusią tašlą dar kartą perminkiau ir imdama po mažą gabalėlį tešlos iš jos rankomis vijau piršto storio "sliekus". Storesnių nereikia, nes dar pakils ir išsipūs.
"Sliekų" galus užlenkiau į priešingas puses.
Bandeles dėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar leidau joms pakilti pusvalandį.
Orkaitę įkaitinau iki 230 laipsnių.
Pakilusias bandeles aptepiau kiaušinio plakiniu ir į galus įspaudžiau po raziną.
Kepiau 6 minutes.
SKANAUS!
P.S. perkant šafraną būtinai paprašykite, kad parodytų, kas yra pakučio viduje, jei jau prieskonis būna supakuotas po gramą ar daugiau. Patyriau savo kailiu, kad tuose blizgančiuose pakeliuose (mano atveju) būna pridėta medetkų žiedų ir tik keletas šafrano "siūlelių". Ėjau kiton prieskonių parduotuvėn ir vėl pirkau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą