Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Saldi vaisių sriuba


Aš ir toliau užsispyrėliškai laukiu pavasario pranašų. Kad ir pačių mažiausių, pačių nedrąsiausių... Betkokių...
Štai vasario 24 - ą buvo Vieversio diena. Šią dieną jau turėjo parskristi vieversiai :). Kažin, ar perskrido? Jei taip, ką jiems lesti, kai aplink baltuoja sniegynai, kai visos musės ir musytės dar saldžiu žiemos miegu miega ir palaimingai sapnuoja, kad joks snapuotis jų sulest nesiruošia :).
Jei vieversiai ir parskrido, čia, mieste, jų vis tiek nepamatysi... Neskrenda jie miestan. Laukų ir pievų paukščiai...
Tik aplink langus dar visai ne pavasariškai kranksi varnos.  
Tiesa, saulė jau vis dažniau ir dažniau sužiūra į langus, dovanodama po spindulėlį šviesos ir savo šilumos. O ant mano stalo garuoja ką tik išvirta saldi vaisių sriuba.

Reikės:

3 l vandens
saujos džiovintų razinų
saujos džiovintų abrikosų
saujos smulkių makaronų
saujos šaldytų mėlynių
2 kivių
1 pakelio braškių skonio kisieliaus
2 didelių obuolių
pakelio vanilinio cukraus

Gaminimas:

Džiovintus vaisius užpilu verdančiu vandeniu, kad pabrinktų ir palieku 10 min.
Puode užverdu vandenį, suberiu išmirkusias razinas, stambiai supjaustytus abrikosus.
Paverdu pusvalandį, tada beriu makaronus ir maišant verdu dar 15 min.
Sudedu skiltelėmis pjaustytus obuolius ir kivius, suberiu vanilinį cukrų.
Kisielių užpilu 1  l šalto vandens, išmaišau ir pilu į puodą. Maišant pakaitinu iki virimo.
Suberiu mėlynes, jei paragavus ne saldu - įberiu cukraus (čia jau pagal kiekvieno skonį :)).
Viskas, saldi sriuba išvirta :).
SKANAUS !

1 komentaras: