Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 25 d., penktadienis

Skumbrės užtepėlė sumuštiniams

Mėgstate žuvį? Aš - labai. Itin prabangių ir retų žuvų neperkame, nes čia, Vilniuje, jei jų ir yra, tai galima ginčytis dėl jų šviežumo ir kokybės. Neatsisakyčiau kurį laiką pagyventi bet kurioje šalyje, kur ne deficitas šviežios žuvys ir jūros gėrybės. Dabar, pagal esamą situaciją žuvis mano šeimai teikia Klaipėdos žuvų turgus:) Taigi, kai tik būna galimybė važiuoti pas uošvius, grįždami visada parsivežame jūros laimikių, nesvarbu, kad pirktų :). Skumbrės, menkės, jūros lydekos, ešeriai, karšiai, džiovintos stintelės...
Po vienos iš kelionių į pajūrį buvo likusi karštai rūkyta skumbrė. Niekas jau jos valgyti nebenorėjo... Beliko pagaminti užtepėlę, kurios akimirksniu ir neliko ;).

Reikės:

didelės karšto rūkymo skumbrės
agurko
nedidelio svogūno
3 V Š majonezo
duonos arba batono
žiupsnelio baltųjų pipirų

Gaminimas :

Įš žuvies išrinkau kaulus, suplėšiau smulkiais gabalėliais jos mėsą ir sudėjau į dubenį.
Smulkiai supjausčiau svogūną ir agurką. Subėriau ant žuvies.
Paskaninau majonezu bei maltais pipirais ir viską gerai išmaišiau.
Tepiau ant neseniai iškeptos,dar truputį šiltos naminės duonos.
SKANAUS !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą