Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 21 d., pirmadienis

Lazanija

Pirmas blynas ir, galiu pasidžiaugti, kad... visai neprisvilęs. Atvirkščiai - rezultatu esu visiškai patenkinta :).
Lazanija - puiki išeitis, kada norisi skaniai pavalgydinti šeimą ar grupelę mėgstančių pavalgyti svečių. Tiesa, iki galutinio rezultato užtrunka laiko, bet verta pasigaminti. Verta, nes man pats gražiausias vaizdas matyti žmonių akyse pasitenkinimą paragavus skanaus maisto :).

Reikės :

12 lazanijos lakštų

Bologneze padažui:

3 V Š aliejaus
50 g rūkytos šoninės
500 g jautienos
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnako
2 didelės morkos
2 saliero lapkočiai
1 A Š čiobrelių
1 A Š raudonėlių
1 A Š bazilikų
1 A Š maltos kalendros
2 lauro lapai
100 ml raudonojo vyno
1 litras konservuotų pomidorų
3 V Š pomidorų padažo
druskos, juodųjų pipirų, cukraus pagal skonį
3 V Š "Vorčesterio" padažo

Baltajam Bechamel padažui:

30 g sviesto
2 V Š miltų
žiupsnelis druskos
0,5 A Š malto muskato riešuto
500 ml pieno
50 g tarkuoto parmezano ar kokio kito kieto sūrio

Gaminimas:

Aš visus ingridientus apkepu keptuvėje, toliau viską troškinu puode.
Taigi į keptuvę pilu aliejų ir jame apkepinu supjaustytą šoninę.
Suberiu smulkintą svogūną, česnakus, salierus ir morkas, pakepus suberiu čiobrelius, raudonėlius, bazilikus, kalendras, įmetu lauro lapus.
Kai pakepa, viską išimu ir dedu į puodą.
Pilu keptuvėn likusį aliejų ir apkepu mėsos faršą. Man patinka, kai mėsytė truputį apskrunda.
Apkeptą mėsą dedu į puodą su daržovėmis.
Supilu vyną ir palieku virti porai minučių.
Sudedu smulkintus pomidorus be odelių, pomidorų padažą.
Viską išmaišau. Paskaninu druska ir pipirais.
Palieku virti ant silpnos ugnies pusvalandžiui.
Pasitroškinus dar kartą paragauju. Jei trūksta - įberiu druskos, pipirų, truputį cukraus ir Vorčesterio padažo.
Baltajam padažui nedideliam puode ištirpinu sviestą, įberiu miltus ir maišydama pakepinu, kol švelniai parunda.
Supilu pieną ir viską maišau, kol padažas sutirštėja.
Įberiu druskos ir tarkuoto muskato.
Galiausiai sutarkuoju sūrį.
Padažas turi būti tirštas, bet nesulipti į gabalus.

Sluoksniavimas :

Ant skardos ar kito karščiui atsparaus indo dugno reikėtų dėti kelis šaukštus padažo.
Tada dedu lazanijos lakštus vieną šalia kito.
Ant sudėtų lakštų pilu mėsos padažą, ant jo - baltąjį padažą ir vėl dedu lazanijos lakštus.
Taip kartoju tol, kol užsipildo skarda.
Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos ir baltojo padažo, nes kitaip lazanijos viršutinis sluoksnis bus kietas ir neįkandamas.
Viską susluoksniavus dedu į 180 laipsnių orkaitę ir kepu 45 minutes.
Manoji lazanija būna pakankamai "sultinga". Jei jūs labiau mėgstate "sausesnę" - dėkite mažiau padažo :).
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą