Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Pitos

Pagaliau radau laiko iš Artimųjų Rytų atkeliavusiai duonelei - Pitai išsikepti.
Pita - tai nedidelis, apvalus, pūstas paplotėlis, kepamas iš kvietinių arba miežinių miltų. Šis paplotis dar vadinamas sirų duona. Turkai ją vadina pide, Serbijoje, Graikijoje ir Kipre - pita, Bulgarijoje - pitka. Egiptiečiai ją šaukia - baladi ir kepa iš kukurūzų miltų.
Paragavau šios duonelės Egipte ir niekaip negalėjau pamiršti jos skonio:).
Šiltutė, putli, tiesiai iš kepyklos atokios gatvelės pakrašty...

Reikės :

10 g mielių
300 g miltų
100 ml šilto vandens
3 V Š alyvų aliejaus
žiuspnelis druskos

Gaminimas:

Mieles ištirpinau šiltame vandenyje, supyliau miltus, sumaišytus su druska. Įpyliau aliejaus.
Viską gerai išminkiau, kol tešla tapo vientisa ir elastinga.
Palikau tešlą pakilti porai valandų.
Iškilus suformavau mažus rutuliukus ir kiekvieną iškočiojau.
Iškočiotus "blynus" palikau pakilti 10 minučių.
Orkaitę ikaitinau iki 240 laipsnių ir pakilusias pitas dėjau į įkaitintą skardą.
Kepu ape 5 - 6 minutes kol išsipučia.
SKANAUS!

1 komentaras:

  1. Bet jos neišeina minkštos, o kietos ir trapios. Nors mano vyrui patiko skonis,ir man taip pat.

    AtsakytiPanaikinti