Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Napoleonas

Pagaliau ir man atėjo laikas dar vienam išbandymui :)
Šįkart - Napoleonui.
Receptą turėjau po vienam baliuj ragauto puikaus skonio torto.
Turėjau, bet... vis neprisiruošiau išbandyti.
Užvakar išaušo TA diena, nes artėjo vieno man svarbaus žmogaus Jubiliejus.
Liko tik pasistengti ir eiti pirmuyn :).
Viskas pavyko ir sunku nebuvo.


Taigi -
Reikės:
tešlai
600 g miltų
300 g sviesto
230 ml grietinės 30 % riebumo
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Sviestą, kiaušinius ir grietinę išplakiau iki vientisos purios masės.
Subėriau miltus, sumaišytus su druska.
Užminkiau tešlą.
Paminkiau ant miltais pabarstyto stalo, kol tešla nebelipo prie rankų (apie 5 minutes).
Padalinau tešlą į 9 rutuliukus.
Pabarsčiau miltais ir padėjau šaltai 2 valandoms.
Kol tešla "ilsėjosi", pasigaminau kremą.

Kremui:
800 ml pieno
1 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių trynių
220 g cukraus
75 g miltų
150 g sviesto

Pieną su vaniliniu cukrumi ir užvirinau ir nukėliau.
Sudėjau sviestą ir palikau, kad jis ištirptų piene.
Trynius iki tąsios masės išplakiau su cukrumi.
Į trynių masę susijojau miltus.
Nuolat plakant supyliau karštą pieną.
Nuolat maišydama masę pakaitinau 8 minutes, bet neužvirinau.
Masė turi sutirštėti.
Jei atsitiko taip, kad atsirado gumulėlių - perkoškit.
Iš atšalusios, bet nesušalusios ! tešlos  rutuliukų iškočiojau beveik permatomus lakštus.
Išpjoviau norimo skersmens apskritimus.
Dėjau kiekvieną į kepimo popieriumi išklotas kepimos skardas.
Subadžiau kiekvieną tešlos apskritimą šakute, kad kepant labai neišpūslėtų.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 7 minutes, kol pradėjo gražiai gelsti.
Iškepusiaus palikau atvėsti.


Sluoksniavimas:
Ant lygaus paviršiaus dėjau iškeptą tešlos lakštą, aptepiau kremu, vėl uždėjau iškeptą tešlos lakštą, aptepiau kremu ir taip tol, kol viską sunaudojau.
P.S reika pasilikti šiek tiek kremo torto viršui ir kraštams aptepti bei iškeptą tešlos lakštą trupiniams.
Susluoksniavus, visą tortą aptepiau jį likusiu kremu ir apibarsčiau trupiniais, pasigamintais sutrynus paliktą keptą tešlos lakštą.
Susluoksniuotą tortą reiktų bent pusdieniui palikti pastovėti.
SKANAUS!

3 komentarai:

  1. Daznokai kepant kepinius su grietine yra nurodomas grietines riebumas. Ar sitam recepte tas yra svarbu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kuom galeciau pakeisti grietine? Grietinele ar geriau naturaliu jogurtu? :)

    AtsakytiPanaikinti