Virtuvės Fėjos

Virtuvės Fėjos

2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Diena su SVEIKI PRODUKTAI. Tirštas kivių, bananų kokteilis su rozmarinais ir avižų pienu


Savaitė atostogų prie jūros (šaltosios Baltijos) pragėgo tiesiog... nepastebimai.
Po tinginiavimo oi, kaip sunku grįžti į įprastines savo gyvenimo vėžes.
Atrodo, krinta viskas iš rankų, laikrodis per anksti nučirškia, ne tas valandas rodo (skuba kaip patrakęs).
Netvarka!
Bet... atostogos, kad ir kokios jos malonios ir (deja) trumpos bebūtų - pasibaigė :)
Kol dar galvoje švilpauja pajūrio vėjai, dalinuosi lengvu, gaiviu ir laabai skaniu
Tirštu kivių, bananų kokteiliu su rozmarinais ir avižų pienu


Reikės:

6 prinokusių kivių
2 prinokusių bananų
žiupsnelio šviežių rozmarino lapelių

 Gaminimas:

Kivius nulupkite ir pasmulkinkite.


Bananus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais
Rozmarino lapelius nuskabykite nuo kotelių ir suplėšykite, arba supjaustykite smulkiai peiliu.
Susmulkintus vaisius ir rozmarino lapelius dėkite į pjaustyklę (jei norite skystesnio kokteilio - viską susmulkinkite iki tyrės maistu smulkintuvu) ir smulkinkite, kol liks maži gabaliukai.
Dėkite į stiklinaites ir užpilkite avižų pienu.


Išmaišykite.


Skanaus !

P.S. avižų pienas - puikus sprendimas visiems, netoleruojantiems gyvulinės kilmės pieno produktų.
Šiuo atveju - man atradimas, nes ilgiau smulkinant kivius, susismulkina jų sėklytės.
Užpylus karvės pienu, kokteilis gali nemaloniai apkarsti.
Patarimas - pirmiausia sutrinkite kitus naudojamus vaisius, tik tada imkitės kivių. Stenkitės kuo greičiau juos susmulkinti.
Užpylus avižų pieno, jokio kartumo nepajutome.
Kiviai, bananai, rozmarinas ir švelnaus vanilinio skonio avižų pienas puikiai derėjo tarpusavyje.


4 komentarai:

  1. Ką tik išmėginau. Labai skanu! :) Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad tokiame kokteilyje puikiai derėtų rozmarinas. Tik avižų pieną naudojau natūralaus skonio, tačiau ir šis tiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o is kur gaut avizu pieno?

    AtsakytiPanaikinti